Hrvatski dizajneri ELFS i Nebo otkrivaju: Evo gdje možete kupiti našu odjeću online

Poznati dvojac Aleksandra Šekuljica i Ivan Tandarić te Nada Hrstić Djurić otkrili su nam zašto i kako prodaju svoju odjeću online te koji su trendovi ovoga ljeta i sljedeće sezone.

Avenue de Cro novo je i jedinstveno mjesto na domaćoj web sceni koje okuplja najbolje hrvatske dizajnere, a čiji su atraktivni modeli sada konačno dostupni svima u nekoliko klikova. Jednostavnost online kupnje te dostupnost vrhunskih komada čine život lakšim kako za kupce, tako i za same dizajnere, kojih je sve više na ovoj jedinstvenoj Aveniji u sklopu webshopa Abrakadabra.com.

O tome koliko online shopping, a posebice Avenue de Cro doprinosi poslovanju, kako su se odlučili na ovaj korak, ali i o tome koji su aktualni trendovi te što pripremaju u kolekcijama koje će biti dostupne na Avenue de Cro, razgovarali smo s poznatim dvojcem Aleksandrom Šekuljicom i Ivanom Tandarićem koji stoje iza brenda ELFS te s Nadom Hrstić Djurić, direktoricom modne kuće Nebo.

Za početak, recite nam jeste li o razmišljali o online prodaji kada ste dizajnirali prvi komad odjeće?

Nada Hrstić Djurić: Ideja o online prodaji došla je s vremenom. Kad je naš brend kretao, online prodaja nije još postojala.

Ivan Tandarić: Ideja se pojavila u srednjoj školi, ali već smo na faksu znali da želimo napraviti brend i plasirati ga prema široj publici, a pritom smo mislili i na internet!

Koje prednosti, prije svega poslovne, za vas kao dizajnere i za modnu industriju općenito predstavlja mogućnost online kupovine?

Nada Hrstić Djurić: Mogućnost online kupovine čini nas dostupnima u svim dijelovima zemlje i omogućuje našim kupcima da kupuju našu odjeću na najsigurniji i najbrži način.

Aleksandar Šekuljica: Složili bismo se s Nadom. Prednosti su brojne, prije svega nama dizajnerima je veliki plus to što smo dostupni svojoj publici svugdje, a ne samo u Zagrebu, ili u par gradova. Showroom i trgovine su nam itekako bitne, ali ne može svaki naš klijent, posebno onaj koji ne živi u gradu gdje imamo prodajna mjesta, uvijek doći u showroom. Ovako su stvari vrlo jednostavne, pošaljete svoje prste u kupovinu na Avenue de Cro i u nekoliko klikova naručite dizajnerski komad u koji ste se zaljubili, a on besplatno dolazi k vama.

Znamo da modna industrija i dizajneri nameću globalne trendove, ali u ovom slučaju moda je ta koja slijedi trend – trend online kupovine. Koliko je taj trend prihvaćen kod nas u Hrvatskoj?

Aleksandar Šekuljica: Sigurno je da će se ovaj trend još razvijati i da u Hrvatskoj još uvijek nije dosegao vrhunac, ali činjenica je da se razvija i da je svakim danom sve više ljudi kojima je online kupovina uobičajena. Svatko tko želi biti prisutan i uspješan u svom poslovanju treba razmišljati o tome da je dostupan svojim kupcima online.

Kako ste se odlučili biti dio Abrakadabre i Avenue de Cro? Što to znači za vas, a što za vašu publiku?

Nada Hrstić Djurić: Abrakadabra iza sebe ima cijelu uigranu logistiku oko dostave i marketinga te su sposobni odraditi cijeli posao na stvarno viskom nivou, a brojne su prednosti i za kupce. Uz izbor dizajnerske odjeće na jednom mjestu, tu je i besplatna dostava te mogućnost više načina plaćanja, a uz to posjetitelji platforme Avenue de Cro uvijek mogu očekivati neka iznenađenja, popuste, nagrade i slično.

Je li Avenue de Cro ipak stepenica više kada je riječ o online kupnji s obzirom na to da okuplja najistaknutije hrvatske dizajnere?

Ivan Tandarić: Webshopovi su velika prednost za nas dizajnere, ali ipak nam je bitno kakvo je „mjesto“ gdje se pojavljuje naš dizajn, jednako kao što nam je bitno kako će izgledati showroom ili trgovina. Kao i u trgovini, tako i online kupac mora imati iskustvo kupovine, a upravo to nudi Avenue de Cro.

Trendovi za ljeto 2016

Koje biste trendove izdvojili za ovu sezonu? Koji su must-have komadi za ovo ljeto?

Ivan Tandarić: Istaknuo bih cvjetne haljine, lepršavost i komade u puderastim bojama koje ćete upotpuniti upečatljivim printom. Ne zaboravite kako detalji čine razliku pa uz prozračne i ugodne haljine odaberite torbu, sat, naočale ili maskicu za mobitel kako biste istaknuli vaš outfit.

Gospođo Nada, kada biste morali ponijeti jedan komad na ljetovanje, koji biste odabrali i zašto?

Nada Hrstić Djurić: Komad odjeće koji bih ponijela je svakako haljina jer ste s jednim komadom obučeni. A ako bih ipak zatrebala još neki, naručila bih ga putem webshopa Abrakadabra.

Recite nam nešto o svojoj aktualnoj kolekciji koja se može pronaći na Avenue de Cro?

Nada Hrstić Djurić: Puno laganih ljetnih materijala kao što su viskoza i lan, ugodni i nosivi u svim prilikama.

A što se može pronaći kod ELFS-a?

Aleksandar Šekuljica: Kolekcija za ljeto 2016. godinu kreirana je za nepopravljive romantičarke pa se na Avenue de Cro mogu pronaći komadi u pastelnim bojama, dosta nježni, ali otmjeni. Naravno, tu su cvjetne haljine te niz dodataka, a istaknuo bih upečatljive prugaste torbe te majice s printom koje će „podići“ svaki look.

Možete li nam otkriti što pripremate u nadolazećoj, jesenskoj kolekciji, koja će biti dostupna na Avenue de Cro?

Nada Hrstić Djurić: Nadolazeća jesenja kolekcija će biti u crnim, sivim i crvenim tonovima, krojevi su pročišćeni, a akcent je na detalju. Koristili smo fini viskozni žersej, vunene štofove i velure s kašmirom.

Aleksandar Šekuljica: Ne bismo otkrivali previše, ali dosta zanimljivih stvari spremamo. Radi se punom parom. Obećavamo, nećemo razočarati. Od elegancije do chic komada. Ako otkrijem bilo što, pokvarit ću iznenađenje.

Na Avenue de Cro osim modnih komada ELFS-a i Neba možete pronaći dizajnersku odjeću brojnih drugih domaćih dizajnera poput Zigmana, Aleksandre Dojčinović, Lokomotive, Hippy Garden, A'marie, Martine Felje, Mara D i drugih, kao što je novi brend MIHA. Uz širok asortiman, čekaju vas i brojne pogodnosti, popusti i iznenađenja.

Kupci Avenue de Cro imaju besplatnu dostavu na kioske Tiska ili Paketomate, istu cijenu za sve oblike plaćanja, kao i sakupljanje bodova u programu vjernosti MultiPlusCard.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:21