NIKAD JEDNOSTAVNIJE

Imate tvrtku? Do kraja godine šaljite račune elektroničkim putem za samo jednu kunu!

 
 Getty Images/iStockphoto

Poslovanje je predivna stvar kada sve teče glatko, ali kada se sjetimo koliko papirologije i računa koje treba riješiti, nerijetko nam se zavrti u glavi. Kako bi se doskočilo ovakvom tipu problema i natrpanosti, ePošta je pronašla idealno rješenje za bezbrižno poslovanje.

Svaka pravna osoba koja će koristiti uslugu ePošta kao izdavatelj, sve eRačune od dana potpisa ugovora pa do 31. prosinca 2019. platit će u ukupnom iznosu od samo 1 kn, bez obzira na broj poslanih računa.

S obzirom na to da od 1. srpnja eRačuni postaju obvezni u svim postupcima javne nabave, većina proračunskih korisnika morat će zaprimati i slati e-Račune u skladu s propisanom europskom normom. Kako bi se omogućilo što jednostavnije slanje eRačuna, Hrvatska pošta je uvela novu uslugu – Poslovni eRačun. Kroz manje troškove pripreme, ispisa i kuvertiranja računa, eliminaciju troška poštarine, bržu isporuku i obradu računa, na kraju i samo plaćanje, ostvarit će se impresivne uštede. Ali, što je zapravo eRačun? Riječ je o elektroničkom računu koji je izdan, poslan i zaprimljen u strukturiranom elektroničkom obliku, a koji omogućuje njegovu automatsku i elektroničku obradu.

Business woman hand holds a credit card and uses a telephone to shop online.On the table there is a laptop computer and pen notepad.
Getty Images/iStockphoto

Osim što je od 1. srpnja obavezan za sve oni koji posluju s pravnim subjektima koji su obveznici primjene Zakona o javnoj nabavi, eRačun sadrži brojne prednosti.

Tako će izdavatelji eRačuna imati manje administrativne troškove, što bi značilo da možete zaboraviti na troškove poštarine, tiska i skladištenja dokumentacija. Ujedno je eRačunom omogućeno jeftinije, brže, jednostavnije i sigurnije slanje računa te je bolja raspodjela resursa i veća produktivnosti. Više nema šuma u komunikaciji između dobavljača i obveznika javne nabave te postoji mogućnost potpune automatizacije procesa fakturiranja.

Ne morate brinuti oko slanja popratnih dokumenata jer je uz eRačun moguće poslati i obrasce, ugovore i dopise, a svaka pravna osoba koja potpiše ugovor za uslugu ePošta kao izdavatelj, sve Poslovne eRačune od dana potpisa ugovora pa do 31. prosinca 2019. platit će u ukupnom iznosu od samo 1 kn, bez obzira na broj poslanih računa.

Idealna opcija za zaprimanje i plaćanje računa, posebice kada uzmete u obzir nemale kazne koje će pogoditi sve poslovne korisnike ako ne koriste eRačun. Također, za sva dodatna pitanja, nedoumice i eventualne probleme pri služenju eRačunom, možete se obratiti prodajnom predstavniku. Informacije o ugovaranju ePošte zatražite od prodajnog predstavnika Hrvatske pošte mailom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:50