ATP UMAG 2019.

Izraelac Sasson pobjednik turnira ITF Wheelchair Tennis Croatia Open Umag by HEP

 

Prvo izdanje turnira ITF Wheelchair Tennis Croatia Open Umag by HEP, koje je okupilo deset tenisača iz sedam zemalja, pripalo je 39-godišnjem Izraelcu Guyu Sassonu. Trenutno 36. igrač svijeta, započeo je natjecanje kao prvi nositelj i potom u potpunosti opravdao očekivanja. U finalu je izborio pobjedu protiv drugog nositelja, Austrijanca Joseph Riegler, rezultatom 7:5, 1:6, 7:5, koji je, pak, osvojio naslov u konkurenciji parova s Draženom Mikšićem.

Tenis u kolicima je jedan od najrazvijenijih i najbrže rastućih sportova za osobe s invalidnošću u svijetu, a tijekom Plava Laguna Croatia Opena Umag posjetitelji su imali priliku gledati neke od najboljih tenisača koji su sudjelovali na ITF Wheelchair Tennis Croatia Openu by HEP.

Organizator ovog turnira je Anto Joskić, najbolji hrvatski tenisač u kolicima koji je ovom prilikom izjavio: „Sve je počelo prošle godine kada sam sudjelovao na jednoj od tribina Razgovori o sportu, nakon čega su direktorica izvršnog odbora turnira Arlen Brozić i naš sponzor HEP predložili održavanje ovog turnira. Nadam se da će ovaj naš turnir postati dio tradicije umaškog turnira“.

Umag je poznat diljem svijeta po svom bogatom teniskom, party i gourmet sadržaju, a ove godine uz ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP održalo se još šest različitih teniskih turnira u kojima su uživali brojni gledatelji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:44