Jedan neobičan ponedjeljak kada smo i mi postali vlasnici coinova

 

Ponedjeljak je svima nekako najmrži dan u tjednu, a ne treba se puno pitati zašto je tome tako. Ili se netko tek vratio s godišnjeg, netko odbrojava dane da ode na svoj godišnji, ali početak radnog tjedna je uvijek nekako ''grčevit''.

I tako, dok smo jutros sjedili u redakciji, svatko radeći svoj posao i pomalo maštajući o jačoj klimi dok je ova udarna vrućina, u našu redakciju je došla neka vesela ekipa.

Mlada djevojka i mladi gospodin u rukama su imali veliki kovčeg koji nas malo baca u Tarantinove filmove, a tajnovitost je dodatno bila pojačana fotografom koji se zagonetno smijuljio cijelo vrijeme.

Čemu fotograf, tko su ovi ljudi i zašto imaju kofer dok se kuhamo na ovaj pakleni ponedjeljak? Zato što nas je McDonald's odlučio razveseliti i iznenaditi svojim posebnim coinovima. Ne, ne pričamo ovdje o Bit Coinu i tome da ćemo svi iz redakcije postati milijunaši, već o odličnoj fori za 50. rođendan Big Maca.

Big Mac, naime slavi 50 godina, a tim povodom McDonald's predstavlja MacCoin, novu svjetsku valutu, a mi smo je prvi dobili na poklon. U više od 50 zemalja diljem svijeta bit će distribuirano više od 6,2 milijuna MacCoina, a novčić dolazi u limitiranom izdanju, inspiriran kultnim Big Macom te će ga obožavatelji diljem svijeta po prvi puta primiti u ruke 2. kolovoza.

Na prvu nas je potpuno oduševio dizajn novčića koji dolazi u pet jedinstvenih oblika, predstavljajući po jedno desetljeće Big Maca. Svaki dizajn MacCoina povlači elemente iz određenog povijesnog razdoblja, referirajući se na umjetnost, glazbu i pop kulturu na jednoj strani, dok druga strana kovanice slavi 50. godišnjice Big Maca.

70-e godine prošlog stoljeća MacCoin ističe prikazom pokreta flower power koji je obilježio to desetljeće, dok se novčići 80-ih pozivaju na pop art. Naglašeni apstraktni oblici definirali su 90-e pa se sele i na dizajn MacCoina za to razdoblje, dok se 2000-e posebno fokusiraju na tehnologiju koja je na prijelazu stoljeća bila u prvom planu.

Dizajn MacCoina 2010-ih slavi posljednje desetljeće i poziva da obratimo pažnju na evoluciju komunikacije. Dizajn MacCoina prilagođen je na sedam jezika; arapski, engleski, francuski, indonezijski, mandarinski, portugalski i španjolski te predstavlja mnoge zemlje sudionice.

Ali bez brige, MacCoin može biti i vaš! Podjela MacCoina bit će organizirana i putem društvenih mreža i influencera, a gosti će svoju priliku da dobiju svih 5 kovanica moći potražiti i sudjelovanjem na nagradnom natječaju putem McDonald'sove mobilne aplikacije koji započinje 27. kolovoza.

Kovanice će moći dijeliti, skupljati i zamijeniti za besplatan Big Mac u McDonald'sovim restoranima u 50 zemalja koje sudjeluju u proslavi 50. godišnjice Big Maca. Ljubitelji Big Maca iz cijelog svijeta MacCoin će moći osvojiti kroz nagradne natječaje u zemljama sudionicama, koje će, svaka na sebi jedinstven način, obilježiti dolazak MacCoina.

Dobar tek!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:59