FIRE OF ANATOLIA

Jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu gostuje u Zagrebu

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 17.03.2017. u 16:11

Glazbeno - Scenski spektakl Fire of Anatolia (Vatra Anatolije) najboljeg plesnog ansambla na svijetu održat će se u Zagrebačkoj Areni u sklopu humanitarne akcije “Zapalimo Vatru humanosti”

Nakon uspješnog gostovanja  2006. godine u rasprodanoj velikoj dvorani Doma sportova, Zagrepčani će u ovoj svjetskoj plesnoj atrakciji ponovno moći uživati 20. svibnja u dvorani Arena Zagreb.

Fire of Anatolia trenutno je jedna od najboljih plesnih skupina na svijetu, a u sebi ujedinjuje stotinjak folklornih plesova Azije, Egeja, Mediterana i Balkana, elemente baleta, modernog plesa, i stepa, atraktivne kostime i scenografiju, te glazbu iz različitih krajeva Orijenta.  

Trbušne plesačice, bubnjari, derviši, plesači stepa sa svojim fenomenalnim koreografijama nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Predstavu je do sada vidjelo preko 40 milijuna gledatelja u 97 zemalja.

 

Od 2002. godine kad je počela prva svjetska turneja nastupili su u Americi, Japanu, Izraelu, Španjolskoj, Italiji, Grčkoj, Ujedinjnim Arapskim Emiratima, Francuskoj, Danskoj, Kataru, Rusiji, Meksiku, Njemačkoj, Kazahstanu Portugalu, Palestini i mnogim drugim.

Sve je počelo 1999. godine kada je  Mustafa Erdogan  u novinama objavio oglas za plesačku audiciju, čime je krenuo ka ostvarenju svog dugogodišnjeg sna. Između 750 prijavljenih plesača izabrao je 90 mladih i talentiranih koji su počeli plesati doslovce istog trena. Period teškog rada trajao je skoro godinu i pol dana pri čemu se vježbalo i po 16 sati dnevno. Istovremeno se radilo na izradi kostima i skladanju glazbe.

 

Plesači su radili dan i noć pod strogim nadzorom timova nutricionista, trenera, masera, dizajnera i koreografa. Stretching i joga činili su sastavni dio treninga, a folklorni plesovi, balet i moderni ples bili su centralni dio plesnih koreografija. Plesači su dobivali i teoretsku poduku iz ritmova kako bi što bolje usvojili autentične  ritmove Anatolije. Planirano je da predstava nakon nekoliko izvedbi u Turskoj krene na gostovanja u inozemstvo, međutim zbog ogromnog interesa publike i mjesecima unaprijed prodanih karata nastupi u Turskoj produžili su se cijelu 2001. godinu. Konačno 2002. godine započinje prva svjetska turneja.

 

Ansambl „Fire of Anatolia“ ima dva Guinnessova rekorda – jedan za najbrži plesni performans (241 korak u minuti) a drugi za nastup pred najbrojnijom publikom – 400,000 gledatelja u Ergoliju na Crnom moru.

Također su i prva plesna skupina u svijetu koja je nastupila u zgradi kineskog parlamenta.

 

U sklopu nastupa plesnog spektakla „Fire of Anatolia“ organizirana je i humanitarna akcija u kojoj će se dio prihoda od ulaznica donirati za opremanje Kulturno - Edukativnog centra u Gunji.

Cilj ovog projekta je doprinijeti poboljšanju općih uvjeta života i povećanje standarda življenja stanovništva općine Gunja kroz dodatnu edukaciju i neformalno obrazovanje, što će dovesti do promjena u ponašanju, prevencije nepoželjnog ponašanja i osposobljavanja građana/ki za preuzimanje aktivnije uloge u društvu.

 

Prodaja ulaznica kreće 17. ožujka u 9:00 sati preko sustava ticketshop.hr

Akcija popusta od 25%  traje od 17. do 20. ožujka

Cijene ulaznice od 90,00 kuna

Ulaznice potražite u knjižari Rockmark , Dirty Old Shopu, Tisak Media poslovnicama i svim ostalim prodajnim mjestima sustava Ticketshop.