Još niste posjetili „Slavonski Sokak" i restoran Tenin Salaš? Još stignete!

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 12.09.2017. u 13:16

SLAVONSKA TRADICIJA, TAMBURICE I BOGATA GASTRONOMIJA U VINKOVICIMA

 

U okviru 52. Vinkovačkih jeseni, tradicionalne vinkovačke kulturno-zabavne manifestacije, od 8. rujna otvoren je i restoran „Tenin salaš“ na Slavonskom sokaku. Svim zaljubljenicima u slavonsku tradiciju jasno je kako sokak oduvijek zauzima važno mjesto u slavonskoj povijesti, kada su sokaci, odnosno seoske ulice bile središnje mjesto društvenih događanja, a Slavonski sokak na Vinkovačkim jesenim treću godinu zaredom posjetiteljima donosi dio te zanimljive i živopisne tradicije.

Posjetitelji Sokaka na brojnim će štandovima moći vidjeti kako se izrađuju tradicionalne slavonske rukotvorine, a također će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi sve do kraja Vinkovačkih jeseni, odnosno 17. rujna. Dio te bogate ponude donosi i restoran „Tenin salaš“, u kojem ćete moći probati delicije poput šarana na rašljama, janjetine ispod peke, čobanca, ali i druga tradicionalna slavonska jela. Treba istaknuti i kako se kupovinom izdvojenih artikala u trgovinama BOSO od 1. do 17. rujna na poklon dobivaju bonovi, koji se potom mogu iskoristiti za konzumaciju hrane i pića na Slavonskom sokaku od 8. do 17. rujna.

Na Slavonskom sokaku svakodnevno vas očekuju i nastupi tamburaša, koji će upotpuniti jedinstveno iskustvo koje Sokak i restoran „Tenin salaš“ nude, a svi su posjetitelji dobrodošli od ponedjeljka do četvrtka od 9 do ponoć, te petkom, subotom i nedjeljom od 9 do 2 sata iza ponoći.