Live talk show „Žene izvan okvira“

Kada drugi kažu „Ne možeš“, ja kažem „ E, pa baš mogu“!

U četvrtak, 12.04. u salonu-kafiću „Kak se šika“ održao se treći live talk show „Žene izvan okvira“ i to na temu posla, ali ne bilo kakvog posla, nego onoga koji radimo iz strasti unatoč svim upozorenjima kako bi trebali igrati na sigurno. Upravo zbog toga naziv teme trećeg live talk showa je pomalo konstruktivno buntovan „ Kada drugi kažu „Ne možeš“, ja kažem „ E, pa baš mogu“! Idejne začetnice, organizatorice i voditeljice talk show-a Hana Matejašić (mag.psihologije i integrativna terapeutkinja) i Rajana Radosavljev ( tv- voditeljica, urednica i integrativna terapeutkinja) su ugostile i ovaj put zanimljive gošće povezane sa samom temom.

Talk show je otvoren sa uvijek zanimljivom, britkom i iskrenom Alkom Vuicom, pjevačicom, kantautoricom i tv voditeljicom. Alka je već 40 godina na estradnoj sceni i podijelila je s publikom svoje početke i prepoznavanje njezinog talenta od strane Karla Metikoša koji ju je spojio sa Josipom Lisac. To je bila ključna točka uzlazne putanje u njezinoj karijeri kao tekstopisca. Otkrila nam je kako i danas nakon niza uspješnih pjesama koje je napisala i za sebe i za druge i dalje zna sumnjati u svoj talent. Tom rečenicom je ohrabrila sve one perfekcioniste koji se nikada „ne usude“. Isto tako je naglasila kako se kvalitetni tekstovi pjesama znaju „brusiti“ i po 3 mjeseca.

promo

Razgovor su voditeljice nastavile sa još jednom izuzetnom gošćom Marinom Kolar, vlasnicom tvrtke Konekta iz Čakovca, koja je svoju strast pronašla u tome da pomoću CH-Q metode pomaže drugima da pronađu svoju životnu i profesionalnu svrhu. Marina kaže kako svatko od nas ima svoju strast i talente, samo ih pojedinci nisu svjesni i upravo im ona pomaže u tome da ju pronađu. Gledajući Marinu kako je puna energije i ljubavi prema svom poslu, teško je ne povjerovati kako njezina metoda koju je primjenila i na sebi ne funkcionira.

promo

Anom Grzunov, suvlasnica Laboratorija zabave, ispričala nam je iz prve ruke kako to uistinu izgleda otvoriti svoju tvrtku i raditi ono što voliš. Iako je njezin put bio sve samo ne pravocrtan, na kraju je mnogobrojne edukacije iz umjetnosti i podučavanja uspjela spojiti u jednu predivnu i uspješnu priču. Uspjeh se ne rađa preko noći, pa tako su tek nakon 3 godine poslovanja mogle početi živjeti isključivo od programa koji nudi Laboratorij zabave. Ana je naglasila koliko je potpora okoline važna za uspjeh. Na kraju nas je sve pozvala na izuzetan događaj Storying, koji će ugostiti i izvrsne inozemne storytellere.

Za kraj samog talk show-a voditeljice su popričale sa vrlo zanimljivom Martinom Findrik iz jedne od najpoznatijih turističkih tura u Zagrebu, a to su Gornjogradske coprnice. Martina je povjesničarka i velika kreativka, pa je tako na zanimljiv i kreativan način napisala i uobličila turističku turu o coprnicama. Kako tvrtka raste, sve je više obveza i osjeća kako se sada nalaze na prekretnici, te kako je vrijeme i za pisanje novih tura, a u isto vrijeme interes za turu Gornjogradske coprnice ne opada, nego dapače raste.

promo

Rajana i Hana su bile odjevene u prekrasne kreacije modnog branda Buqele iza kojeg se krije perspektivna dizajnerica Matea Bručić. Na taj način, a u skladu s temom travanjskog talk show-a, željele su poduprijeti mladu dizajnericu i poduzetnicu.

Kao i prošli put talk show ste mogli pratiti na youtube kanalu „Žene izvan okvira“, a snimke će također uskoro biti dostupne. Pratite ih i na njihovoj fb stranici „Žene izvan okvira“.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 00:15