BEZ BAUKA

Kako djetetu olakšati povratak u školu

 
 Getty Images/iStockphoto

Nakon ljetnih praznika i svakodnevnog uživanja, vrijeme je za povratak u svakodnevicu, ali i školu. Iako je na prvi pogled teško ostaviti bezbrižnost iza sebe i posvetiti se školskim obavezama, svojim klincima možete itekako pomoći kako bi se bez problema snašli u novoj školskoj godini, a mi vam donosimo najbolje savjete kako da sve prođe bezbolno.

Motivacija kao ključ

Nemojte se iznenaditi ako vam se djeca počnu buniti i malo negodovati prije početka školske godine, svi smo to prošli. Stoga im dajte dozu motivacije kako bi s užitkom krenuli u nove radne pobjede, a to možete na više načina. Uz druženje im naglasite koliko ste ponosni na njih i kroz razgovor vidite kako oni zamišljaju novu školsku godinu, što bi željeli od dodatnih aktivnosti i pokazuju li možda više interesa za prirodne ili društvene predmete. Jednako tako, organizirajte obiteljske igre u kojima ćete ih potaknuti na razmišljanje i promišljanje prije samog odlaska u školu.

Ništa bez veselja

Iako je sasvim normalno da ste zabrinuti oko nove školske godine, novih obaveza i djetetovog snalaženja, nemojte pokazivati negativnu energiju jer se ona itekako reflektira na klince. Ako osjete da ste u svojevrsnom strahu, oni će i samo doživjeti odlazak u školu kao nešto oko čega trebaju brinuti, stoga samo veselo krenite u planiranje nove godine.

Portrait of two diligent pupils drawing at lesson
Getty Images/iStockphoto

Nabava školskog pribora

Pripremite se za novu školsku godinu odlaskom u kupovinu, a svakako to odradite s djecom. Nove bojice, flomasteri, pernica, torba i ostali školski pribor razveselit će i vas i dijete, a posebno veselje će sigurno biti kupovanje bilježnica s omiljenim likovima i uzorcima.

Školski prijatelji

Ljetni praznici najčešće odvoje klince zbog odlaska na more, ali prije početka nove školske godine neka prijatelji vaše djece dođu na druženje i igranje. Tako ćete im olakšati i prve školske dane, a zajedno će vjerojatno i zamišljati kako će izgledati povratak u školske klupe kada nastava ponovno krene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:33