Kako odabrati dobrog stomatologa?

Donosimo praktičan savjetnik za lakši odabir kvalitetnog stomatologa

Zdravi i lijepi zubi bitno pridonose njegovanom izgledu neke osobe, ali – što je još važnije – njezinu zdravlju. Stoga je veoma važno da, uz redovitu higijenu zuba i njegu usne šupljine, odlazimo i na redovite preglede kod stomatologa, otprilike svakih šest mjeseci. Međutim, potraga za pouzdanim i savjesnim zubarom nije nimalo jednostavna pa donosimo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći pri izboru.

1. Dobar će vam stomatolog pri prvom posjetu dijagnosticirati stanje zuba i usne šupljine, napraviti plan tretmana, a ako je potreban kompliciraniji zahvat, uputit će vas specijalistu.

2. Provjerite koliko vaš novi zubar drži do higijene. Ne nosi li rukavice i masku, ne čisti li instrumente ili vam svojim nemarnim ponašanjem izaziva nelagodu, ne vraćajte se po još.

3. Pouzdan stomatolog injekciju daje bez muke i u pravoj dozi tako da se bol ne osjeti, a sam zahvat obavlja pažljivo i pedantno.

4. Obratite pozornost na materijale s kojima vaš stomatolog radi. Ne ustručavajte se pitati ga koje materijale upotrebljava.

5. Koristi li vaš stomatolog previše stručnih termina, zatražite pojašnjenje. Vješt stomatolog znat će vam objasniti ono što ne razumijete.

6. Vaš stomatolog mora vam pružiti sve važne informacije o vašim specifičnim problemima i mogućim rješenjima. Vodeći računa o zdravlju zubi, spriječit ćete nastanak karijesa, oboljenje usne šupljine, loš zadah, bolesti drugih organa i ostale povezane probleme. Redoviti posjeti stomatologu održat će vaše zube zdravima te očuvati zdravlje drugih organskih sustava.

Kako bi bili sigurni da će vaši zubi dobiti svu potrebnu brigu, za vas smo izdvojili nekoliko stomatologa koji su se posvetili tome da svim svojim klijentima osiguraju prekrasan, zdrav osmijeh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:32