Klaudia Gawlas, njemačka techno heroina stiže u Depo

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 15.05.2018. u 16:52

promo

Ovoga petka poslušajte Klaudijin set koji će nadmašiti očekivanja najzahtjevnijih obožavatelja techno zvuka

18. svibnja u zagrebačkom Depo klubu nastupa Klaudia Gawlas, genijalna njemačka producentica i suvlasnica izdavačke kuće MOD koja je svojom pojavom na globalnoj sceni zauvijek promijenila techno. Klaudiji će se za DJ pultom pridružiti domaći DJ-i Teo Harouda i Teychee, te Monosaccharide iz Srbije,a zajedničkim će snagama ovaj nesvakidašnji događaj učiniti nezaboravnim.

Klaudia je istinska heroina u borbi protiv iskrivljenih, mekanih i komercijalnih verzija elektronike koje zagađuju izvor. Pod motom "It's techno", Gawals uspijeva zadržati suvremene produkcijske standarde bez narušavanja stilskih korijena glazbe kojoj je posvetila svoju uspješnu karijeru.

Današnje je doba toliko populariziralo DJ zanat, da se iza pulta prečesto nalaze starlete sumnjivog morala koje očigledno zanimaju samo komercijalni rezultati, bez umjetničkih i duhovnih ulaganja. Za razliku od takvih instant DJ zvjezdica, Gawlas je istinska ikona techno zvuka, a ne fabrikacija.Tri puta zaredom izabrana je za najboljeg DJ-a u anketi čitatelja www.fazemag.de, a već je njen debitantski album Zeitgeist demonstrirao talent koji se ističe karakterom, hrabrošću, čvrstinom umjetničkog izražaja i tehničkom kvalitetom.

Klaudia je već dobro poznata zagrebačkoj publici, a ponajviše zahvaljujući Depo klubu koji razglasom i atmosferom najbolje može omogućiti potpuni dojam njene karizmatične pojave i fantastične komunikacije s publikom.

Klub pod vodstvom Mihaela Galekovića i Tea Haroude, jedan je od vodećih regionalnih underground prostora, koji je po uzoru na detroitske i berlinske glazbene trendove pretvorio neiskorišteno industrijsko skladište u prostor za promociju techno glazbe i pripadajuće kulture. Za postapokaliptično uređenje kluba odgovorni su nagrađeni umjetnici Vjeran Čengić i Branka Radonić, koji su zahvaljujući svojim iskustvima kreiranja kulisa za filmove svjetske produkcije, minimalističkim rješenjima postigli ugođaj seta kao iz filmova Blade Runner ili Terminator.

U Depou se kao kod kuće osjećaju posjetitelji iz Nizozemske, Njemačke, Brazila, Austrije, Španjolske i Kanade, pa se dobar glas o klubu širi daleko izvan regionalnih granica. Hvalevrijedan status Depo je stvorio prvenstveno zahvaljujući iskrenoj strasti zagrebačke publike prema pravom techno zvuku. Zvuku kakav ovoga petka svira Klaudia Gawlas!

 

 Facebook event:
 

https://www.facebook.com/events/2037805439769075/?active_tab=about


Klaudia Gawlas profil:
 

https://www.facebook.com/KlaudiaGawlasMusic