Harriet Tyce

Krvava naranča – fantastično isprepleten bračni triler godine!

Krvava naranča uvodi čitatelja u život Alison Wood, kompetentne odvjetnice kaznenog prava koja se, nakon dugih radnih dana, opušta uz alkohol i nasilan seks s odvjetnikom koji nadzire njezine slučajeve

Četrdesetogodišnjoj Alison dodijeljen je prvi slučaj ubojstva nakon više godina napornoga rada u području kaznenog prava. Udana je za psihoterapeuta koji se bavi bračnom terapijom i ovisnošću o seksu, a koji je, ironično, prije dvije godine prestao biti intiman sa svojom suprugom te s kojim ima šestogodišnju kćer.

Alison se upušta u aferu s kolegom koji ima velik utjecaj na njezinu karijeru. Njihov bi se odnos mogao opisati kao psihički ponižavajući za Alison, ali ona očajnički žudi za njegovom pažnjom i mašta o nasilnom seksu s njim. Istodobno se kod kuće mora nositi sa suprugom koji voli sve držati pod kontrolom te ne propušta priliku poniziti je i pokazati svoje razočaranje njezinim ponašanjem i alkoholizmom.

Alisonina klijentica Madeleine uhićena je zbog ubojstva monstruoznog supruga kojeg je izbola dvanaest puta. Madeleine ne poriče da je to učinila, ali Alison s vremenom počinje sumnjati da u njezinoj priči nešto ipak nedostaje.

Alison nikako ne uspijeva povući paralelu između svojeg i Madeleineina života. Štoviše, ona idealizira svoj obiteljski život, ali zbog problema s alkoholom nikada ne uspijeva održati svoje obećanje da će se potruditi da budu savršena obitelj.

Uza sve probleme s kojima se susreće, Alison počinje primati i prijeteće poruke od nepoznate osobe koja je uhodi, što će ovaj slučaj, ali i njezin privatni život, znatno otežati.

Harriet Tyce zaslužuje pohvalu za svoju priču u kojoj se posvećuje detaljima poput atmosfere i karakternog opisa likova. S obzirom na to da je godinama radila kao odvjetnica, Tyce vrlo uvjerljivo predstavlja čitateljima engleski sustav suđenja.

Unatoč gorkim problemima svoje junakinje, razapete između okrutnog kolege i ljubavnika Patricka te samodopadnog supruga Carla, Tyce nam je pripremila šokantan prevrat u raspletu priče, što ovo djelo razlikuje od uobičajenih kriminalističkih drama i pretvara u pravi psihološki triler.

Krvava naranča mračan je i uvrnuti triler koji će čitatelje dugo držati budnima dok se priča poput zamršenog klupka odmotava prema neočekivanom raspletu.

“Napeto.“ Daily Mail

“Žestoko će vas navući.“ Heat

“Blještav i vatren… veličanstveni plamen obiteljskog trilera.” Irish Times

“Totalni hit.” Best

“Vrlo impresivan debi.” Observer

“Složeno i uvjerljivo.” Clare Mackintosh

“Mračno i uznemirujuće.“ Louise Jensen

“Vrhunsko, kompulzivno štivo.“ Tess Gerritsen

“Fanatastično isprepleteno.“ Emma Flint

O autorici:

Harriet Tyce je rođena i odrasla u Edinburghu. Diplomirala je englesku književnost na Sveučilištu Oxford 1994. nakon čega je stekla kvalifkacije u pravnoj struci. Kao odvjetnica bavila se kaznenim pravom deset godina, sve do rođenja svog prvog djeteta. Završila je poslijediplomski studij kreativnog pisanja – kriminalistička fkcija, pri Sveučilištu Istočne Anglije, tijekom kojeg je i napisala Krvavu naranču, svoj prvi roman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:36