Kupci su rekli svoje! Pridružite im se i kupujte u online trgovinama koje su vrijedne povjerenja

  AUTOR:
  • Promo

 • OBJAVLJENO:
 • 08.09.2017. u 09:55

 

Kupovina se sve češće seli na internet, jer nam to nudi mogućnost da kupujemo iz udobnosti vlastitog naslonjača, izbjegnemo čekanje u redovima i da istražimo sve informacije koje nas zanimaju o tom proizvodu. Iako je takva vrsta kupovine puno praktičnija, mnogi od nas svejedno odustanu kad dođe do trenutka u kojem moramo ostaviti osobne podatke i platiti naručeni proizvod. Pitamo se koliko je trgovina uopće sigurna? Žele li nas samo prevariti? Što napraviti ako nam ne isporuče naručeni proizvod? Kakva iskustva s ovom trgovinom imaju ostali?

Zbog toga je brand poslovne inteligencije Shopper's Mind prije malo više od godine dana predstavio veliki projekt oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® namijenjene potrošačima. Ova oznaka označava da je neovisna institucija provjerila i ocijenila online trgovinu kao vrijednu povjerenja u kojoj možete kupovati bez straha da ćete biti prevareni.

Važnost tog projekta je prepoznala i europska institucija EMOTA koja se pridružila projektu da bi dodatno ocijenila poslovanje web trgovina u skladu sa strogim europskim standardima sigurne kupovine.

Prije svake sljedeće kupovine obavezno provjerite ima li online trgovina oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA!
 

Iskoristite svoju priliku i odlučite tko je pouzdan!


Trgovina koja želi dobiti oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA mora proći detaljan sustav ocjenjivanja koji je vrlo pažljivo osmišljen i bazira se na komentarima i iskustvima kupaca, ali i na stručnim analizama neovisnih institucija Shopper's Mind i EMOTA.

Portrait of young Caucasian female freelancer typing messages via email using laptop computer and mobile phone for distant work while sitting at coffee shop. Woman browsing Internet at home

 

Važno je da prepoznate oznaku povjerenja koja vas štiti kao kupca! Određene oznake se mogu kupiti i time vam ne pružaju nikakvu sigurnost, ali CERTIFIED SHOP® je jedina oznaka na hrvatskom tržištu koja ovisi o tri najvažnija elementa sigurne kupovine! Provjeravaju se:

 • Mišljenja i iskustva kupaca s kupovinom u online trgovini. Iskustva kupaca su jedan od najvažnijih elemenata sigurne kupnje i zato su ključan element certifikacije. Idući put kada primijetite anketu koja vas poziva da ocijenite trgovinu, nemojte odustati. Sudjelujte i ocijenite ju, jer kome drugom vjerovati ako ne iskustvu kupaca koji su već kupovali u trgovini.
   
 • Sukladnost s određenim tehničkim standardima. Stručne analize neovisne institucije Shopper's Mind provjeravaju koliko je poslovanje u skladu sa standardima sigurne web trgovine. Uz to provjeravaju i stroge europske standarde sigurne online kupovine, pa se osim oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® dodjeljuje i europska oznaka EMOTA.
   
 • Ocjenjivanje tajnog kupca. U svakoj detaljnoj provjeri trgovine važnu ulogu igra i tajni kupac koji provjerava korisničko iskustvo u online trgovini.Iskustvo tajnog kupca direktno utječe na dodjeljivanje oznake povjerenja, jer ako on otkrije da online trgovac ne nudi pomoć u kupovini koja kupcu pripada prema zakonu, neće dobiti oznaku povjerenja.

Pouzdane online trgovine koje brinu za zadovoljstvo i sigurnost kupaca, pozvat će vas da ispunite anketu o zadovoljstvu. Ocijenite svoje iskustvo i tako postanite nezamjenjiv član Shopper's Mind zajednice!

 

Sve što je važno za sigurnu kupovinu na web-u:
 

•             Što za potrošača znači CERTIFIED SHOP® i EMOTA?

•             Popis svih trgovaca s oznakom

•             Česta pitanja potrošača

 

U kojim trgovinama možete bezbrižno i sigurno kupovati?


U svakom trenutku možete provjeriti sve trgovine koje imaju oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA na popisu certificiranih trgovina na portalu Shopper's Mind Hrvatska – sMind.hr. Na popisu se nalaze neke od najpoznatijih hrvatskih online trgovina koje se ponose nacionalnom oznakom povjerenja CERTIFIED SHOP® i europskom oznakom EMOTA. Neke od njih su Emmezeta.hr, Magicbaby.hr, Ekupi.hr, Mall.hr, ali i mnoge druge specijalizirane trgovine.

Happy young businessman looking at camera and smiling while pointing copy space

Svakako redovito kontrolirajte popis certificiranih trgovina i tamo planirajte svoje kupovine. Ako na stranici vidite oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA obavezno provjerite valjanost certifikata. Kliknite na oznaku, ako ona nema poveznicu na certifikat postoji rizik da je lažna. Predlažemo vam da odustanete od kupovine u takvoj trgovini.

Najpopularniji portal za usporedbu cijena u Hrvatskoj, jeftinije.hr, pomoći će vam u odabiru najboljih ponuda i pouzdanih online trgovina prikazom oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA.
 

Prepoznajte sigurne online trgovce na europskoj razini!


Oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® jedina je koja se u Hrvatskoj dodjeljuje zajedno s europskom oznakom povjerenja EMOTA. EMOTA dodatno potvrđuje da je online trgovina usklađena s europskim standardima sigurne kupovine koju ima već više od 17.000 europskih trgovina.

Popis certificiranih trgovina neprestano raste, pa kod iduće kupovine provjerite:

 • oznake CERTIFIED SHOP® i EMOTA u zaglavlju, podnožju ili košarici online trgovine
 • aktivan link na certifikat trgovine na kojem možete provjeriti valjanost certifikata
 • poziv da ocijenite svoje iskustvo kupovine u online trgovinama i tako se pridružite web zajednici Shopper's Mind Hrvatska

 

Sve što je važno za sigurnu kupovinu na web-u:
 

•             Što za potrošača znači CERTIFIED SHOP® i EMOTA?

•             Popis svih trgovaca s oznakom

•             Česta pitanja potrošača