Kupci su rekli svoje! Pridružite im se i kupujte u online trgovinama koje su vrijedne povjerenja

 

Kupovina se sve češće seli na internet, jer nam to nudi mogućnost da kupujemo iz udobnosti vlastitog naslonjača, izbjegnemo čekanje u redovima i da istražimo sve informacije koje nas zanimaju o tom proizvodu. Iako je takva vrsta kupovine puno praktičnija, mnogi od nas svejedno odustanu kad dođe do trenutka u kojem moramo ostaviti osobne podatke i platiti naručeni proizvod. Pitamo se koliko je trgovina uopće sigurna? Žele li nas samo prevariti? Što napraviti ako nam ne isporuče naručeni proizvod? Kakva iskustva s ovom trgovinom imaju ostali?

Zbog toga je brand poslovne inteligencije Shopper's Mind prije malo više od godine dana predstavio veliki projekt oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® namijenjene potrošačima. Ova oznaka označava da je neovisna institucija provjerila i ocijenila online trgovinu kao vrijednu povjerenja u kojoj možete kupovati bez straha da ćete biti prevareni.

Važnost tog projekta je prepoznala i europska institucija EMOTA koja se pridružila projektu da bi dodatno ocijenila poslovanje web trgovina u skladu sa strogim europskim standardima sigurne kupovine.

Prije svake sljedeće kupovine obavezno provjerite ima li online trgovina oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA!

Iskoristite svoju priliku i odlučite tko je pouzdan!


Trgovina koja želi dobiti oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA mora proći detaljan sustav ocjenjivanja koji je vrlo pažljivo osmišljen i bazira se na komentarima i iskustvima kupaca, ali i na stručnim analizama neovisnih institucija Shopper's Mind i EMOTA.

Važno je da prepoznate oznaku povjerenja koja vas štiti kao kupca! Određene oznake se mogu kupiti i time vam ne pružaju nikakvu sigurnost, ali CERTIFIED SHOP® je jedina oznaka na hrvatskom tržištu koja ovisi o tri najvažnija elementa sigurne kupovine! Provjeravaju se:

  • Mišljenja i iskustva kupaca s kupovinom u online trgovini. Iskustva kupaca su jedan od najvažnijih elemenata sigurne kupnje i zato su ključan element certifikacije. Idući put kada primijetite anketu koja vas poziva da ocijenite trgovinu, nemojte odustati. Sudjelujte i ocijenite ju, jer kome drugom vjerovati ako ne iskustvu kupaca koji su već kupovali u trgovini.
  • Sukladnost s određenim tehničkim standardima. Stručne analize neovisne institucije Shopper's Mind provjeravaju koliko je poslovanje u skladu sa standardima sigurne web trgovine. Uz to provjeravaju i stroge europske standarde sigurne online kupovine, pa se osim oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® dodjeljuje i europska oznaka EMOTA.
  • Ocjenjivanje tajnog kupca. U svakoj detaljnoj provjeri trgovine važnu ulogu igra i tajni kupac koji provjerava korisničko iskustvo u online trgovini.Iskustvo tajnog kupca direktno utječe na dodjeljivanje oznake povjerenja, jer ako on otkrije da online trgovac ne nudi pomoć u kupovini koja kupcu pripada prema zakonu, neće dobiti oznaku povjerenja.

Pouzdane online trgovine koje brinu za zadovoljstvo i sigurnost kupaca, pozvat će vas da ispunite anketu o zadovoljstvu. Ocijenite svoje iskustvo i tako postanite nezamjenjiv član Shopper's Mind zajednice!

Sve što je važno za sigurnu kupovinu na web-u:

Što za potrošača znači CERTIFIED SHOP® i EMOTA?

Popis svih trgovaca s oznakom

Česta pitanja potrošača

U kojim trgovinama možete bezbrižno i sigurno kupovati?


U svakom trenutku možete provjeriti sve trgovine koje imaju oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA na popisu certificiranih trgovina na portalu Shopper's Mind Hrvatska – sMind.hr. Na popisu se nalaze neke od najpoznatijih hrvatskih online trgovina koje se ponose nacionalnom oznakom povjerenja CERTIFIED SHOP® i europskom oznakom EMOTA. Neke od njih su Emmezeta.hr, Magicbaby.hr, Ekupi.hr, Mall.hr, ali i mnoge druge specijalizirane trgovine.

Svakako redovito kontrolirajte popis certificiranih trgovina i tamo planirajte svoje kupovine. Ako na stranici vidite oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA obavezno provjerite valjanost certifikata. Kliknite na oznaku, ako ona nema poveznicu na certifikat postoji rizik da je lažna. Predlažemo vam da odustanete od kupovine u takvoj trgovini.

Najpopularniji portal za usporedbu cijena u Hrvatskoj, jeftinije.hr, pomoći će vam u odabiru najboljih ponuda i pouzdanih online trgovina prikazom oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA.

Prepoznajte sigurne online trgovce na europskoj razini!


Oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® jedina je koja se u Hrvatskoj dodjeljuje zajedno s europskom oznakom povjerenja EMOTA. EMOTA dodatno potvrđuje da je online trgovina usklađena s europskim standardima sigurne kupovine koju ima već više od 17.000 europskih trgovina.

Popis certificiranih trgovina neprestano raste, pa kod iduće kupovine provjerite:

  • oznake CERTIFIED SHOP® i EMOTA u zaglavlju, podnožju ili košarici online trgovine
  • aktivan link na certifikat trgovine na kojem možete provjeriti valjanost certifikata
  • poziv da ocijenite svoje iskustvo kupovine u online trgovinama i tako se pridružite web zajednici Shopper's Mind Hrvatska

Sve što je važno za sigurnu kupovinu na web-u:

Što za potrošača znači CERTIFIED SHOP® i EMOTA?

Popis svih trgovaca s oznakom

Česta pitanja potrošača

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:56