Lako je haklanjem doći do Olimpijade

 
 HKS

Šest igrača, pola terena, jedan obruč, 10 minuta igre bez pauze, poluvremena ili četvrtina…čini se kao opis kvartovskog haklanja kojeg promatrate s klupice u parku ili obližnjeg kafića. Otprilike je tako i započelo da bi se haklerski 3x3 razvio u olimpijski sport. Vjerojatno najpopularniji urbani timski sport koji će se prvi puta službeno zaigrati na Olimpijadi u Tokiju sljedeće godine.

HKS

3x3 je dovoljno jednostavna i fleksibilna igra da ju može igrati bilo tko, bilo gdje. Na otvorenom, u zatvorenom, u bilo koje doba. Sve što je potrebno je 6 igrača, pola terena, obruč i lopta.

Pravila se temelje na košarkaškim pravilima, ali su prilagođena kako bi igra bila napeta, brza i uzbudljiva. Svaka ekipa ima jednu rezervu na klupi za desetominutnu igru, napad je ograničen na 12 sekundi, a izjednačena igra se završava s prvom ekipom koja osvoji dva boda u produžecima. Tko prvi zabije 21 koš, pobjeđuje.

HKS

Brzo i uzbudljivo. Dodajmo tome i glazbenu podlogu koja gotovo uvijek prati utakmice kako bi se atmosfera dodatno podigla, hladno osvježavajuće Laško i nagrade za navijače i odlična zabava je zagarantirana.

U Hrvatskoj se već neko vrijeme igraju 3x3 turniri koji postaju ne samo najbolji regionalni već i turniri svjetskih razmjera u kojima sudjeluju ekipe iz gotovo dvadesetak zemalja.

HKS

Svi se turniri igraju po službenim FIBA 3x3 pravilima. Prema istraživanjima Međunarodnog olimpijskog odbora 3x3 košarka je trenutno najpopularniji i najbrže rastući urbani sport na svijetu. Zato i jest u ljeto 2017. službeno postala novi olimpijski sport, a svoju će premijeru imati 2020. godine na olimpijskim igrama u Tokiju.

HKS

Hrvatski košarkaški savez podržava 3x3 košarku i u procesu su formiranja reprezentacije koja će Hrvatsku predstavljati na olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. Bit će to ekipa koja do 1.studenog bude imala najviše bodova na FIBA 3x3 rankingu. Zato ne čekajte s prijavama.

Turniri koji nam slijede su:

• Split 20.7. Kvalifikacijski turnir, splitska Riva, s početkom u 17. sati

• Split 21.7. Masters turnir, splitska Riva, s početkom u 17. sati

Nakon što igrači ostave srce na terenu za svoju ekipu, za zabavu i osvježenje pobrinut će se - Laško.

Volja, timski rad i upornost koja gradi karakter, to su odlike onih koji su ostvarili svoje snove. A tko kao dijete s loptom u rukama nije sanjao o sudjelovanju na Olimpijskim igrama? Možda je baš ovo vaša prilika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:18