Lasersko skidanje dioptrije poslije 40. godine života

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 15.06.2018. u 14:58

Sve više ljudi je zainteresirano za lasersko skidanje dioptrije i nakon 40. godine života, odnosno nakon pojave starosne dalekovidnosti. Iz zagrebačke oftalmološke Poliklinike Bilić Vision otkrivaju kako je glavno pitanje pacijenta na pregledu od 70-ak godina je li mu moguće ukloniti dioptriju i na daljinu i za čitanje.

Lasersko skidanje dioptrije može se učiniti i s 90 godina života, ukoliko je oko zdravo. Nema zamućenu očnu leću, glaukom ili makularnu degeneraciju, a rožnica ima zadovoljavajuću debljinu.

No u toj dobi su se kod velike većine pacijenata razvile već neke od bolesti starenja oka, kao što je primjerice siva mrena (katarakta) ili makularna degeneracija pa se tada odlučuje za operaciju sive mrene s ugradnjom leće u oko koja omogućuje dobar vid na daljinu, srednju udaljenost i blizinu.

Pacijentima iznad 40. godine života koji se žele riješiti naočala preporuča se operacija laserskog skidanja dioptrije, takozvani Monovision. To je metoda kojom se dominantno oko operira za vid na daljinu, a nedominantno oko za vid na blizinu. Kada se slike oba oka spoje, pacijent vidi dobro sve tri udaljenosti – daljinu, srednju udaljenost i blizinu.

promo
 

Mora se ipak naglasiti da je Monovision kompromisno rješenje koje pomaže oslobađanju od naočala u velikom dijelu, ali će prilikom čitanja sitnog teksta ili loše rasvjete povremeno biti potrebno nositi naočale.

Ova metoda ipak omogućuje dobar vid tijekom dnevnih aktivnosti pa tako možete voziti, gledati televiziju, baviti se sportom, napisati poruku na mobitelu ili pročitati cijenu proizvoda u dućanu. Dakle, sve aktivnosti za koje su vam do sada trebale jedne ili dvoje naočale.

Poliklinika Bilić Vision ima dugogodišnje iskustvo u laserskom skidanju dioptrije. Naručite se na prijeoperacijski očni pregled za lasersko skidanje dioptrije koji je snižen sa 750 na samo 250kn do 1.7.2018. Iskoristite priliku i rezervirajte termin pregleda po akcijskoj cijeni. Osim što će vas pregledati specijalisti oftalmologije s dugogodišnjim iskustvom, moći ćete im postaviti sva dodatna pitanja zbog kojih ste u nedoumici oko uklanjanja dioptrije.

promo
 

Važno je istaknuti da Poliklinika Bilić Vision svim pacijentima koji laserski skinu dioptriju do 1.7.2018. godine poklanja sunčane naočale s polariziranom naočalnom lećom vrhunske kvalitete.

Za rezervaciju termina nazovite na 01/4678 444 ili se javite preko web stranice www.bilicvision.hr.