SAVRŠEN GODIŠNJI ODMOR

Ljetovanje u planinama je sve što vam treba za napuniti baterije

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 20.05.2019. u 11:23

Oesterreich Werbung, Martin Huber

 

Ljetni godišnji odmor u većini slučajeva podrazumijeva odlazak na more, gužve na plažama, visoke temperature  i kilometarske kolone na cestama. Za brojne ljude je sve to ipak u jednu ruku prenaporno, dok se neki jednostavno žele odmaknuti od previsokih temperatura i uživati u planinskim aktivnostima.

Steiermark Tourismus, Arjan Kruik

 

Planine su idealne za bijeg od ljetnih vrućina, bez obzira na to birate li ih kao destinaciju samo za vikend ili za pravi godišnji odmor, a možete birati u velikoj ponudi između luksuznih apartmana, spa hotela te glampinga.

TVB Stubai Tirol, Andre Schoenherr

 

Upravo takav planinski odmor koji nude Austrijske Alpe ima svoje neodoljive čari uz kojeg ćete doživjeti ljetovanje iz snova. Osim toga, planine danas nisu više samo za planinare i starije ljude kojima smeta vrućina. Danas nude razne mogućnosti rekreacije te sportskih aktivnosti za obitelji i mlade - od pješačkih i biciklističkih staza do adrenalinskog penjanja i paraglajdinga.

Altenmarkt Zauchensee Tourismus

 

Planinarenje je zasigurno prva aktivnost koja nam pada na pamet kada je u pitanju boravak u Alpama, a u lokacijama mogu uživati iskusni planinari, baš kao i oni koji se amaterski bave time.  U Austriji se posljednjih godina također pojavio velik broj vidikovaca koji ne nude samo poglede od kojih zastaje dah, već osvajaju i svojom neobičnom arhitekturom, a ukoliko ipak niste željni pretjerane planinarske aktivnosti, a želite uživati u planinskim ljepotama – postoji opcija dolaska do cilja pomoću žičara.

Tourismus Salzburg

 

Visinski putovi u Vorarlbergu ostavit će vas bez daha zahvaljujući nevjerojatnom krajoliku. Također predlažemo posjet planini Pfänder s koje s pruža fantastičan pogled na čitavo jezero Bodensee, 240 alpskih vrhova u toj regiji i blago brdovit krajolik šume Bregenzerwald, nemojte propustiti posjetiti demonstraciju leta ptica grabljivica na orlovskom tornju.

Ort: Sillian
Tirol Werbung / Schels Sebastian

Tirol Werbung / Schels Sebastian

 

Nadalje, planine Tirola provest će vas kroz najveći austrijski park prirode, tragovima orlova, ili pak u potrazi za strogo zaštićenim runolistom, a ledenjak visinskoga puta Stubaier Höhenweg predstavlja stalno prisutnu kulisu, 9 koliba na alpskim livadama.

Othmar Heidegger

Istočni Tirol pruža planinarima divlji romantični krajolik Istočnih Alpa: na Glockner-treku u Nacionalnom parku Hohe Tauern pješači se na tovarnom konju na najvišu planinu u Austriji, a u dolini Virgental pružaju se spektakularni pogledi na Großvenediger. Za uživanje na lakši način, putem žičare, Tirol nudi fantastičnu vožnju Nordkettenbahnom iz Innsbrucka gdje ćete u samo 20 minuta doći od urbanog grada do planina. A pokrajina SalzburgerLand vas vodi od pašnjaka do pašnjaka, a idealan je za one sporijeg tempa i obitelji s djecom.

TVB Innsbruck, Christof Lackner

 

Štajerske žičare u iznimno popularnoj regiji Schladming-Dachstein koja zimi osvaja svojim skijaškim terenima, ljeti nudi neopisivu lokacija za uživanje. Pokrajina Kärnten savršena je za one pustolovnijeg duha koji se mogu uputiti na pješačku turu kroz više austrijskih pokrajina, u sklopu koje se mogu diviti prekrasnoj prirodi nacionalnog parka Visoke Ture, ili pak na visinskom putu Karnischer Höhenweg baciti pogled na Italiju. Koruški pejsaž otkriva vam put uz jezero Millstätter See, koji se proteže na preko 200 kilometara, vodi u osam etapa sa zapadne strane jezera prema „mističnoj“ planini Mirnock.

Kaernten Werbung, Franz Gerdl

 

Stoga, ovoga ljeta u planine jer tamo nema zime!