LG THERMA V R32

Maksimalna učinkovitost grijanja uz očuvanje okoliša

 
 LG

Dolaskom hladnijih dana i sezone grijanja korisno je znati da postoje iznimno učinkovite alternative uobičajenim sustavima grijanja poput LG-evih dizalica topline zrak-voda Therma V R32. One obavljaju istu zadaću kao bojler na plin ili loživo ulje, samo na energetski i troškovno učinkovitiji način te se koriste za podno ili radijatorsko grijanje te za opskrbu potrošnom toplom vodom, čak i pri vanjskoj temperaturi od -25°C.

LG

Sukladno svojim potrebama i mogućnostima svi zainteresirani za ovakav sustav grijanja se mogu odlučiti za monobloc (samo vanjska jedinica) ili split varijantu koja ima i vanjsku i unutarnju jedinicu. Primjer split varijante je LG Therma V R32 Split koja donosi izvanredne performanse i značajnu uštedu energije, a namijenjena je za ugradnju u nove stambene jedinice ili one koje se renoviraju.

Ekološka komponenta dizalica topline

LG-eve dizalice topline zrak-voda Therma V R32 svrstane su u energetski razred A+++, a kao radnu tvar koriste učinkovit te ekološki prihvatljiv plin R32. On ne oštećuje ozon, a ima 70% manji potencijal globalnog zagrijavanja u usporedbi s ranije korištenom tvari R410A. Za razliku od tradicionalnih sustava grijanja na lož ulje ili plin, sustav dizalice topline značajno smanjuje i emisiju CO jer koristi obnovljivu energiju iz vanjskog zraka.

LG

Prednosti korištenja

Dodatna dobra prednost LG-evih dizalica topline zrak-voda je ta što nema potrebe za kotlovnicom, dimnjakom niti ugradnjom skupih priključaka za plin, dok se konfiguracija sustava može unaprijed napraviti pomoću posebnog računalnog programa. Kao i instalacija, rukovanje i praćenje rada je jako jednostavno i praktično – preko intuitivne upravljačke ploče ili putem besplatne mobilne aplikacije LG ThinQ. Tako se većini funkcija, poput postavljanja odgovarajuće temperature ili praćenja potrošnje energije može jednostavno pristupiti s bilo kojeg mjesta, a korisnici mogu i prije dolaska kući zagrijati prostorije na željenu temperaturu.

LG

„Dizalice topline jako su popularne u Europi, a veseli nas činjenica da se LG-eve dizalice topline sve češće ugrađuju i kod nas. Mogu se nabaviti kod LG-evih ovlaštenih partnera, odnosno u bolje opremljenim trgovinama s opremom za grijanje i klimatizaciju“, poručio je Alen Bjeliš, voditelj prodaje proizvoda i rješenja za klimatizaciju u LG-u Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:55