Nagrade u turizmu

Međimurje najuspješnije: hrana za prste polizati, vrhunska vina, wellness užici… Turizmu obilate županijske potpore, samo lani dva milijuna kuna!

 

Međimurje je najuspješnija turistička destinacija kontinentalne Hrvatske. Ovu je prestižnu titulu na Danima hrvatskog turizma u Vinkovcima, međimurskoj destinaciji dodijelilo Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora.

Da se Međimurska županija ozbiljno posvetila turizmu kao jednoj od primarnih gospodarskih grana za budućnost, dokazuju i već osvojene turističke nagrade međunarodnih organizacija – Europska je komisija Sveti Martin na Muri odabrala za Destinaciju izvrsnosti, a Svjetska turistička organizacija UN-a nagradila je Međimursku županiju kao primjer dobre prakse u primjeni tehnoloških inovacija u interpretaciji prirodne i kulturne baštine te kao članicu gastronomske mreže.

Ova je najnovija nagrada dodatno učvrstila poziciju Međimurja na sve konkurentnijoj karti kontinentalnog turizma.

- Za sve prestižne nagrade međimurskome turizmu, prvenstveno su zaslužni vrijedni Međimurci i turistički djelatnici koji s puno energije i entuzijazma promiču vrijednost ovog kraja. Nagrade su dokaz da se ulaganje u turističku infrastrukturu isplatilo i svrstalo Međimurje u prepoznatljive destinacije. Ovo nam je veliki poticaj za dalje – istaknuo je predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije, župan Matija Posavec.

Međimurska županija svim raspoloživim sredstvima potiče lokalni turizam. Osmu se godinu zaredom dodjeljuju bespovratne potpore, u što je dosad uloženo dva milijuna kuna. Projekt potpora rezultirao je s 84 nova turistička proizvoda na tržištu, a brojke pokazuju konstantu u napretku – dolazak gostiju i broj noćenja rastu za 15% godišnje.

Međimurje obiluje različitim sadržajima za sve dobne skupine. Iza županije je bogata povijest, tradicija i kultura, ali županijske su vlasti svjesne da suvremeni turist traži i neke druge sadržaje pa se užurbano radi na novim projektima.

- Brojni novi projekti, vidikovci i manifestacije sigurno će privući i neke nove goste. Želimo biti održiva turistička destinacija, što prema brojčanim pokazateljima i jesmo. Vjerujem da će ovakav pristup pridonijeti još većem broju gostiju koji će usmenom predajom, „storytellingom“, dalje prenositi međimursku priču i zaintrigirati slušatelje da i sami posjete Međimurje – zaključuje Matija Posavec.

Međimurska će se županija usmjeriti na raznolikost u ponudi - sve popularniji ali i teško ostvariv bez dobrih ideja, inovacija i ulaganja - turizam kroz četiri godišnja doba. Bazirati će se na enogastronomiji, zdravstvenom – wellness turizmu i turizmu kreative.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:11