Ministri u Rijeci na Konferenciji „Europa koja povezuje“ predstavljaju prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije

U Rijeci se održava prva u redu konferencija posvećenih predstavljanju političkih prioriteta hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije. Radi se o drugom stupu prioriteta  pod nazivom “Europa koja povezuje” koji će se predstaviti u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u petak 8. studenog 2019. godine s početkom u 10 sati.

Na konferenciji će se predstaviti glavni prioriteti šestomjesečnog predsjedanja u kontekstu povezivanja u prometnom, energetskom i digitalnom smislu, ali i povezivanja koje se ostvaruje kroz sport, turizam i kulturu. Konferencija će obuhvatiti dva panela: prvi - Europa koja se povezuje kroz promet, digitalno društvo i energetiku i drugi panel - Europa koja povezuje svoje građane kroz kulturu, turizam i sport.

Hrvatsko predsjedanje će jedan od najvećih naglasaka predsjedanja staviti upravo na prometno povezivanje kroz razvoj prometne, energetske i digitalne infrastrukture i povezanosti, radi postizanja pune socijalne, ekonomske i teritorijalne kohezije među svim državama članicama EU.

Na konferenciji će sudjelovati ministri Gordan Grlić Radman, Oleg Butković, Tomislav Ćorić, Gari Cappelli, Nina Obuljen Koržinek te državni tajnici i predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Središnjeg državnog ureda za šport.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:44