Možete li vjerovati da postoji trgovački lanac koji nagrađuje čekanje u redu na blagajni?

 
 CROPIX

Vrijeme blagdanskog ludila je zahvatilo je sve, pa tako i mene. Dok sjedim na poslu gdje iz zvučnika trešti Mariah Carey i njezin ''All I Want For Christmas Is You'', razmišljam što sve treba meni, Mariah će se već pobrinuti za sebe. Popis u glavi postaje sve duži i duži, od namirnica za francusku salatu (da, doista ju znam napraviti ), neizostavnih slatkiša, brzinskih poklona i naravno… kuglica za bor (iste svake godine sustavno kupujem i lomim). Lista postaje sve duža, panika u meni recipročno raste, a vremena imam sve manje. Zvuči poznato, zar ne ?

Zagreb, 101218. 
Sredisce.
Poslovnica Kauflanda.
Reportaza iz trgovine Kaufland uoci novogodisnjih blagdana.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

OK, duboko udahnem, pogledam na sat i shvaćam da imam još pola sata posla i onda mogu u blagdansku shopping akciju. S druge strane, pada mi mrak na oči jer nemam ni vremena ni živaca čekati u redu za blagajnu, muž isto juri doma, klinci jedva čekaju da ih odvedemo na adventsku šetnju, a i pas je (uvijek) željan pažnje.

Sve se može naći na jednome mjestu i tako uštedjeti na vremenu

Otkucalo je napokon i tih čarobnih 17 sati, u letu pozdravljam ekipu iz ureda i sjedam u automobil. Kao i uvijek, vjerna sam shoppingu na lokaciji gdje sve mogu nabaviti. Možemo slobodno prebaciti u blagdanski termin: od purice do zvijezde za bor. Naravno, riječ je o Kauflandu, nema potrebe ići na drugo mjesto jer baš sve mogu pronaći ovdje. Već na samom ulazu vidim nasmiješena lica ostalih ''kolega u nevolji'', kupaca i samih prodavača. Malo mi je čudno kako su ljudi potpuno opušteni i elegantno šetaju punih kolica, dok u meni gori histerija i u glavi mi otkucava sat i svaka minuta koja prođe jer je to minuta manje za sve ostalo što moram odraditi.

Zagreb, 101218. 
Sredisce.
Poslovnica Kauflanda.
Reportaza iz trgovine Kaufland uoci novogodisnjih blagdana.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Odlučim izbaciti negativne misli iz glave i u ritmu ''Zvončića'' krećem u kupovinu. Dobro je, nalazim sav potreban špeceraj, svježeg povrća, mesa pa čak i puricu. Prvi dio kupovine je gotov. Kako prolazim trgovinom, kao pravo žensko zapinjem na asortimanu s božićnim ukrasima. Kuglice u svim mogućim bojama, umjetni bor (pas se malo zaigrao prošle godine i zamijenio umjetnu granu s pravom), a finiš su lampice koje bacaju zagasito žuto svjetlo.

Ne znam zašto, ali baš sam zapela za takav tip lampica i one su, naravno, izložene na najvišoj polici. Skakućem, pokušavam svim snagama doći do njih, ali mi nedostaje tih krucijalnih nekoliko centimetara. Nakon još par skakutanja, lampice su u kolicima i krećem dalje u nabavu. Potpuno očekivano, u mojim kolicima su se našle još brojne blagdanske dekoracije, tanjuri „na“ Djeda Božićnjaka, motivi sa sobovima (nemojte ništa komentirati, dolazi Božić i ja sam sva u blagdanskim motivima… that's how I roll), a na dječjem odjelu sam odmah uzela i nekoliko igračaka za klince.

Bili su stvarno jako dobri tijekom čitave godine, a i Kaufland je službeni partner Djeda Božićnjaka tako da jednostavno nisam imala izbora!

Zagreb, 101218. 
Sredisce.
Poslovnica Kauflanda.
Reportaza iz trgovine Kaufland uoci novogodisnjih blagdana.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Kolica i ja se lagano bližimo blagajnama, a mene još jednom obuzima šok, ovoga puta pozitivan. Nema gužve, nema kaosa, skoro sve blagajne su otvorene te ja i moja pretrpana kolica vrlo brzo dolazimo na red. Stavljam sve što trebam i ne trebam na pokretnu traku, a preslatka blagajnica Petra me oduševljeno pita kakav mi je bio dan.

Iako je vidim prvi puta u životu, naprosto otvaram dušu. Ispričala sam joj sve… Od gnjavaže na poslu do svog oduševljenja jer sam kupila sve što mi treba u rekordnom roku, a i stižem doma prije očekivanog vremena tako da stignemo i na obiteljsko uživanje u Adventu. Ma i psa sam joj spomenula, stvarno mi je bila simpatična.

Svako čekanje dulje od 5 minuta se nagrađuje s 10 kuna!

Petra mi s potpuno iskrenim osmijehom na licu odgovara kako to znači da su ''ostvarili svoj cilj''. Kakav sad cilj? I onda me prosvijetlila – za svako čekanje u redu duže od 5 minuta, Kaufland daruje 10 kuna na poklon-kartici. Jednostavno, kažete blagajnici ako ste čekali duže od 5 minuta i nakon kupovine na info pultu dobijete svoju poklon karticu u vrijednosti od 10 kn.

Zagreb, 101218. 
Sredisce.
Poslovnica Kauflanda.
Reportaza iz trgovine Kaufland uoci novogodisnjih blagdana.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

Uostalom, tako to radi službeni partner Djedice, zar ne? Spremam svoje pune vrećice, krećem prema automobilu, Chris Rea i ''Driving Home For Christmas'' mi pjevuši u glavi (sorry Mariah, ja sam ipak „old school“) i mislim si – ovo će biti zaista fantastični blagdani!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:33