Na odmorištu uz Inino maloprodajno mjesto Brinje u pogon puštene punionice za električna vozila na autocestama

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 10.07.2019. u 15:12

10.07.2019., Brinje - Na Ininoj benzinskoj postaji u Brinju otvorena je prva punionica za elektricne automobile. Otvorenju su nazocili celni ljudi INE, predsjednik Uprave INE Sandor Fasimon sa suradnicima i HEP-a, predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbaric sa suradnicima. Sandor Fasimon predsjednik Uprave INE.
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
PIXSELL

Povodom Nacionalnog dana Nikole Tesle, otvaranjem brze punionice na odmorištu Brinje, pokraj maloprodajnog mjesta Ine, obilježeno je puštanje u rad prvih 16 HEP-ovih punionica za električna vozila na autocestama. Brza punionica u Brinju, snage 50 kW, postavljena je u sklopu projekta NEXT-E te podržava punjenje svih dostupnih i nadolazećih tipova električnih vozila na tržištu.

Oko 40 punionica za električne automobile na autocestama u pravcu mora, ali i u pravcu Lipovca na kontinentu, bit će instalirano na odmorištima pokraj maloprodajnih mjesta Ine. Na devet lokacija instalacija je već gotova – osim Brinja istok i zapad, to su Ljubeščica istok i zapad, Vukova Gorica, Lepenica, Goričan, Sesvetski Kraljevec i Karlovac Ilovac.

„Vozačima električnih vozila na raspolaganju je široka lepeza proizvoda i usluga na našim maloprodajnim mjestima, a dok im se pune automobili vrijeme mogu kratiti uz kavu ili obrok na našim Fresh Cornerima. Nama su kupci na prvome mjestu i zbog toga smo svakodnevno posvećeni unapređenju naših proizvoda i usluga, a iskorak u elektromobilnost vidimo kao priliku za kompaniju“, izjavio je Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine.