U POTRAZI STE ZA NOVIM POSLOM?

NAUČITE SVE O DIZAJNU INTERIJERA – Trenutno najpopularnije zanimanje na svijetu i izvrsno se plaća

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 12.03.2019. u 09:15

Nakon dugogodišnjeg uspješnog rada u Splitu, od sada jednogodišnje osposobljavanje za dizajnere interijera moguće je i u Zagrebu na Visokoj školi Aspira, a nastava počinje 21. ožujka 2019. godine.

Stalno vam govore da ste nadareni za uređenje interijera? Prijatelji vas pozivaju da im date savjete prije nego što se prime preuređenja? Ili je to talent koji tek trebate pokazati svijetu oko sebe?

Kako god bilo, ako ste ljubitelj tema vezanih uz dizajn interijera pruža se prilika da to pretvorite i u svoju struku, i to učeći od iskusnih stručnjaka. Naime, nakon nekoliko uspješnih programa obuke za dizajnere interijera koje je organizirala u Splitu, Visoka škola Aspira od sada jednogodišnje osposobljavanje za dizajnere interijera nudi i u Zagrebu. Nastava počinje već 21. ožujka 2019. godine.

Prostor je ideja, kažu u Visokoj školi Aspira predstavljajući svoj jednogodišnji program osposobljavanja.

- Svaki prostor ima namjenu, kontakt s okolišem, identitet i estetiku. Stambeni prostor, stan ili kuća, bit će prvi i temeljni zadatak na kojem će polaznici razumjeti pojam, pristup i način projektiranja interijera - ističu dodajući kako za dizajnere interijera ima raznih prilika za zaposlenje.

- Arhitektonski studiji, građevinske tvrtke, proizvođači i prodavači namještaja… samo su neke od mogućnosti – navode u pozivu na upis programa za dizajnera interijera. Njihovi se polaznici, kažu, nerijetko odlučuju na otvaranje vlastite tvrtke za uređenje prostora.

Predznanje nije uvjet – samo želja za učenjem, ističu u Aspiri. Obuka traje jednu akademsku godinu, a među raznim vještinama učit će se i tehničko crtanje i korištenje računalnog programa ArchiCad za dizajniranje interijera.

 

Sam program osposobljavanja je osmišljen s namjerom da oslobodi kreativnost polaznika te ih prenošenjem stručnih znanja i vještina nauči da svoje ideje ostvare u praksi. U tome će polaznike voditi ugledni stručnjaci s kojima Škola surađuje, primjerice zaposlenici poznatog studija za arhitekturu i dizajn interijera Stairwell&Loft. Predavači na Aspiri eminentni su stručnjaci iz područja dizajna s dugogodišnjim iskustvo  i zapaženim ostvarenjima.

Program se sastoji od nastavnih cjelina:

- stilovi i dizajn kroz povijest

- boja i svjetlost

- građevinske konstrukcije i materijali

- 3D crtanje

- projektiranje interijera

- primjena računala u dizajnu

- praktična nastava uz vrhunske stručnjake

Više informacija potražite na https://www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/dizajner-interijera/.