Getty Images/iStockphoto
OD KLEOPATRE DO DANAS

NEKA VAŠA KOŽA ZABLISTA Nevjerojatna uloga mlijeka u njezi kože za koju zasigurno niste znali

Mlijeko je poznato kao jedna od najvrjednijih namirnica u našoj prehrani. Iznimno je hranjivo i zdravo te pogoduje funkcioniranju svih naših organa, pa tako i kože.

Benefite korištenja mlijeka otkrile su još prije 3 000 godina Nefertiti i Kleopatra koje su uživale u kupkama od mlijeka, a danas su nam proizvodi za njegu kože bliži i funkcionalniji nego ikada do sad. A zašto baš mlijeko? U pitanju je napitak pun nutrijenata koji u sebi sadrži stotine kozmetički važnih sastojaka među kojima su vrijedne soli, bjelančevine, enzimi, hormoni, mliječne kiseline i masti, ali i vitamini A, D, E, K i B, posebno B2, B12 i B1 i brojni minerali na čelu s kalcijem i fosforom.

Smiling Woman With Fit Body And Beautiful Legs On White Bed. Happy Girl In White Underwear With Soft Depilated Body Skin, Natural Hair And Beauty Face In Light Interior. Women Skin Care. High Quality
Getty Images/iStockphoto

Upravo su navedeni benefiti razlozi zbog kojih mlijeko ima doista čudesan učinak na kožu, kako iznutra dok ga konzumiramo, tako i izvana primjenom raznih mliječnih pripravaka, peelinga, maski i kupki. Kod mlijeka ne morate brinuti o svom tipu kože jer ono odgovara svima, a rezultat su svježija, čvršća, elastičnija i nježnija koža.

Mlijeko također sadrži prirodnu alfa hidroksid kiselinu koja djeluje kao nježan prirodni peeling koji uklanja odumrle stanice kože i potiče produkciju, regeneraciju i rast novih. Osim toga, mlijeko potiče mikrocirkulaciju, izmjenu tvari i prokrvljenost kože te štiti njen kiseli omotač i regulira njenu vlažnost, a pripravci od mlijeka savršen su odabir za njegu iznimno osjetljive kože jer je smiruju i ublažavaju upale i crvenilo. Još jedna odlična stvar jest što mliječne tretmane možete odraditi u oazi vlastite kupaonice.

Woman preparing healthy breakfast at home
Getty Images

Kod pripreme maski i kupki, stručnjaci predlažu da se koristi punomasno kravlje mlijeko koje možete zamijeniti i drugim vrstama te prirodna hladno prešana ulja. Masku možete izraditi pomoću punomasnog mlijeka koje se pomiješa s čajnom žlicom meda. Kao i u svakom tretmanu, masku nanesite na čistu kožu lica, vrata i dekoltea, pustite da djeluje desetak minuta, a zatim je isperite mlakom vodom. Ako želite pripremiti peeling za tijelo, sve što vam treba jest pola šalice punomasnog mlijeka i tri velike žlice nerafiniranog smeđeg šećera. Pomiješajte šećer u mlijeku i, prije nego se otopi, odradite peeling. Tretman je idealno primjenjivati za vrijeme tuširanja, a najbolji efekt postići ćete malim kružnim pokretima.

Nerijetko ispod tuša odmah odradimo i depilaciju pazuha britvicom, a sada možete izbjeći i neugodno peckanje i iritaciju uzrokovanju nanošenjem dezodoransa nakon brijanja. NIVEA stručnjaci također su prepoznali moćna svojstva mlijeka i pomoću najbitnijih sastojaka ostvarili prvi dezodorans koji njeguje osjetljivu kožu ispod pazuha, a ujedno pruža 48-satnu zaštitu protiv znojenja i neugodnih mirisa.

Bez obzira preferirate li dezodorans u spreju ili roll-onu, odaberite svog favorita među Beauty Elixir deomilk Sensitive, Dry i Fresh sprejevima i roll-one dezićima. Njegovana i meka koža, cvjetni mirisi dopunjeni voćnom svježinom i kremastim notama i ne treba vam ni parfem! Stoga, krenite koracima ljepote vječne Kleopatre i počastite se tretmanima mlijekom. Vaša koža će vam biti itekako zahvalna!

Linker
25. travanj 2024 14:55