Novi Verde: “La dolce vita” u srcu Zagreba

Želeći donijeti dašak uživanja na način kako to samo Talijani znaju, kreirali smo prije tri godine naš prvi VERDE u Martićevoj 63. Tada nismo ni mogli sanjati kako je to zapravo tek početak stvaranja jedne nove priče. Otvorivši novi VERDE u srcu Zagreba u Berislavićevoj 18, postali smo svjesni kako je odabir imena VERDE potvrdio ideju ciklusa vječnog obnavljanja prirode i ljepote življenja.

Kombinacijom boja, miješanjem uzoraka materijala i profinjene linije namještaja, kontrastom industrijskih cijevi s naglašenom toplinom drveta, ambijentalno umirujuće rasvjete i nadahnute glazbe koja podiže raspoloženje… željeli smo utkati u njega svoju viziju inspiriranu vjerom u različite perspektive, trenutkom u vremenu u našim užurbanim životima u kojem radimo stvari koje najviše volimo, ili pak slavimo život s našim najdražima, istovremeno kreirajući uspomene... VERDE je stvoren za uživanje u jutarnjem ritualu ispijanja vrhunske kave i čaja ORO sa svježe pečenim, mirisnim briocheima i domaćim muffinima. Uz jutarnje ritualne, VERDE je ujedno i mjesto uživanja u prvoklasnim i probranim delicijama poput pršuta San Daniele odležanim 24 mjeseca, burrate koje jednom tjedno dovozimo s juga Italije, talijanskim tradicionalnim home made VERDE juhom s ječmom - „Zuppa di orzo“, već poznatim VERDE tramezzinima, home made foccaciama, grissinima i raznovrsnim domaćim slasticama. Koncept je utemeljen na talijanskoj gastronomiji, izvrsnim namirnicama upotpunjenima svježinom gradskih tržnica, savršenog okusa i vrhunske kvalitete.

Slavite život u malim detaljima jer VERDE nudi izvrstan izbor probranih pića i cocktaila s potpisom, kreiranih u svakom detalju od strane majstora Vjenceslava Madića Kishonija, samo i jedino za VERDE. Vjerujući kako stvari uvijek mogu biti bolje, u svemu što radimo - od načina na koji dizajniramo našu ponudu, do načina na koji pristupamo našoj usluzi - istovremeno neprestano procjenjujući postoji li bolji način, preispitujući stvari koje smo učinili.

Provedite vrijeme radeći ono što volite i u trenucima u kojima tražite malo mira, prolistajte knjige odabrane posebno za vas, luksuzne časopise ili uživajte u jedinstvenom pogledu na fotografije Marcella Geppettia (1933-1998), poznate diljem svijeta. Iza svake fotografije stoji priča slavnih protagonista koji su dio vječnosti ovjekovječili u trenutku lakoće i ljepote postojanja. Marcello Mastroianni protagonista Fellinijevog filma „La Dolce vita“ u pekarnici

(Rim 19.3.1962.), Monica Vitti i Alain Delon na setu filma „L'eclisse“ (Rim, 1962), Claudia Cardinale tijekom snimanja filma „La fate“ (Rim 1966.).

Kako bi naš život postao i ostao dobra priča „La Dolce vita“, pripremamo Vam pod budnim okom i s istinskom strašću i inovativnošću majstora Kishonija i njegovog profesionalnog tima, mnoga iznenađenja u obliku radionica, evenata i stalnih edukacija u skladu s najnovijim svjetskim trendovima.

Naši gosti su naša inspiracija. Najdraže nam je vidjeti kako ljudi dolaze u VERDE prepoznajući kako svoje, tako i naše zajedničke rituale ljepote življenja.

Preporuka koktela majstora Kishonija koji su savršen dodatak našim specijalitetima:

VEGAN CUP (aperitivo) – ovo je koktel kojim sam želio naglasiti na vezu između zdravog načina života i koncepta Verde bara. Njegovi nepredvidljivi sastojci su; Pimms No1, Grana Padano sir, svježe povrće te herbalni tonik kao odlična baza za uživanje uz laganija jela (Burata, Verde Tramezzini i sl.) Naravno, uz ovaj koktel lakšeg alkoholnog stupnja, može se uživati tokom cijelog dana, a preporučam ga i kao aperitiv!

VERDE SPRITZICUS (aperitivo) - Nakon proslavljenih spritzeva koje također imamo u ponudi, želio sam napraviti originalan Spritz, naravno sa dodirom Italije zemlje delicija. Njegova smaragdna zelena boja koja se inače prožima kroz prostor zaokružuje priču u potpunosti, a kao aperitiv, tijekom cijele godine je nepogrešiv izbor. Prepun je živosti, energije i duha VERDE-a, koji se osjeća dugo nakon konzumacije.

BLOODY MARY (bevanda di recupero) - danas je izazov na kartu među početne autorske koktele uvrstiti i Bloody Mary, svjetski klasik. Međutim, upravo me Foccacia Caprese koju imamo u ponudi, inspirirala da napravim reinkarnaciju ovog poznatog svjetskog klasika, uz naravno, moje male dodatke. Danas se u Zagrebu rijetko gdje može popiti ovaj okrijepljujući koktel, čija će energizirajuća svojstva svakome donijeti dašak svježine u bilo koje doba dana ili večeri.

THRONE (day&night) - ovaj koktel zasigurno ulazi u kategoriju kraljica koktela i odlično se sljubljuje sa našim brunch-evima i pikantnijim jelimate ih sjajno zaokružuje. Posebno dobru vezu, koktel Throne ostvaruje sa Foccaciom del Trentino i Brunch Verona. Na našoj terasi preporučujem uživanje uz dobru cigaru srednje jačine.

DOPO TEATRO (day&night) – ovaj koktel pripada skupini Sour’s, a njegovu bazu čini Škotski viski. Kompleksan, snažan, vrlo pitak i bogat okusom, može se osjetiti na nepcima slad od ječma i žuti muškat te savršeno izbalansirani ostali okusi! Ovo malo remek djelo, preporučam nakon svakog dobro obavljenog posla i prije svakog izleta u nepoznato 

LA PASSIONE (day&night) – kombinacija mladih i odležanih rumova tropskih okusa, uvijek je bila pogodak! Moja velika strast prema ugostiteljstvu i kreiranju okusa bila je inspiracija za ime i vrhunski okus ovog koktela. Preporučam ga uvijek i u svako doba.

RICCHEZZA DI GUSTO (digestivo) – kažu Sommelieri da slatko vino treba uvijek biti nešto slađe od deserta, dok za koktele to nije neophodno. Naime, ovaj se koktel odlično sljubjuje sa našim desertima i čokoladnim tortama, jer je umjereno sladak, punog okusa i sa voćnom notom u završetku.

Napominjem kako su navedeni kokteli kreirani jednako precizno kao i interijer i koncept Verdea. Naglasak sam stavio na profinjenom i znalcu prepoznatiljivom izboru pića, a svima onima koji će nas posjetiti sa željom da kušaju nešto novo ili da nauče nešto više o izboru pića i hrane koje imamo u ponudi, želim Vam srdačnu dobrodošlicu uz obećanje da ćete uvijek imati priliku kušati nešto novo!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:45