Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 22.10.2019. u 10:51

Centar za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust organizira desetu javnu tribinu iz ciklusa Zašto se mrzimo?

Obiteljsko naslijeđe mržnje, posredovano vlasničkim, imovinskim, obiteljskim, političkim, ideološkim, nasilničkim, vjerskim i drugim razlozima, teško je breme koje pojedinci nose cijeloga života, ne uspijevajući naći izlaz iz obiteljske potke mržnje. Na taj način ne samo da produljuju, već i produbljuju i proširuju krug mržnje, uvlačeći u njega i osobe iz svoje bliže ili daljnje okoline. No, pojedine osobe oprostom, kao vlastitim izborom, uspijevaju naći mogućnost otklona i odstupanja od mržnje kao "upisanog" i "zadanog" obiteljskog obrasca vlastitog ponašanja i društvenog života.

 

Na desetoj tribini ciklusa Zašto se mrzimo? u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanja sjećanja na holokaust pod nazivom Obiteljsko naslijeđe mržnje i oprosta u utorak, 22. listopada u 19 sati u velikoj dvorani Hrvatskog državnog arhiva, Marulićev trg 21, u Zagrebu, fenomen mržnje bit će analiziran u neposrednom susretu sa svjedočanstvima javnosti poznatih osoba koje su se suočile sa zadanim okvirom za mržnju.

 

Čime su takve situacije uvjetovane, što ih nosi u ustrajnoj mržnji, a što u oprostu od obiteljskog naslijeđa mržnje, govore ugledna imena naše javne scene: Drago Hedl, novinar i publicist, Božo Kovačević, stručnjak za međunarodne političke odnose i dugogodišnji političar, Danijela Čavlović, PR stručnjakinja i sudionica inicijative "Spasi me" te Ante Prkačin, general HOS-a, bivši saborski zastupnik, a sada poduzetnik. Moderator tribine je Tihomir Ponoš, novinar i komentator Novog lista.

 

E- mail:[email protected]

Web stranica: www.centartolerancije.hr

FB: Centar tolerancije