ODMOR IZ SNOVA

OMILJENE DESTINACIJE KOJE MORATE POSJETITI OVOG LJETA Donosimo prijedlog hit destinacija za nadolazeću sezonu koje će vas zasigurno ostaviti bez daha

 
 iStock

Nakon dugog perioda karantene, svima nam je potreban odmor. S obzirom na trenutno još uvijek aktualne epidemiološke mjere, zasigurno je jednostavnije ostati unutar granica Hrvatske i provesti svoj godišnji odmor na obali Jadrana. Predivne skrivene uvale, tirkizno toplo more, čarobni otoci, vrhunska gastronomija, sve to možete pronaći duž cijele jadranske obale. U novo doba putovanja, za odlazak na željenu destinaciju dovoljno je samo prosurfati internetom po provjerenim booking stranicama i odabrati smještaj koji možete unaprijed platiti jednostavnim korištenjem Aircash aplikacije za beskontaktno plaćanje, a mi vam donosimo prijedlog hit destinacija ovog ljeta na predivnom Jadranu koje vas neće ostaviti ravnodušnima.

Zaštićena priroda južne Istre

Rocky coast of Rt Kamenjak, Istria, Croatia
iStock
Rt Kamenjak

More kao na najljepšim filmskim platnima, miris ljekovitog bilja i soli i netaknuta priroda, nalaze se na najjužnijem djelu Istre gdje se smjestio poluotok- Kamenjak. Svega desetak kilometar udaljenosti od povijesnog grada Pule, naići ćete na zaštićeni park prirode koji obiluje brojnim rijetkim i zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama, a ljubiteljima nautičkog turizma nudi se i mogućnost obilaska čak 11 nenastanjenih otočića poput Fenoliga gdje su pronađeni otisci stopala dinosaura. Do predivnih plaža preporučujemo doći automobilom, preko ljetne sezone naplaćuje se ulaznica 80 kn, dok je tijekom godine ulaz slobodan svim posjetiteljima.

Skriveni biser u podnu Velebita

Shipwreck in Zavratnica bay near Jablanac, Croatia
iStock
Uvala Zavratnica

U sjevernom djelu Jadrana skrivena je uvala Zavratnica. Jedna od naših najljepših uvala kao stvorena je za odmor uma i tijela. Do idiličnog krajolika u podnu Parka prirode Velebit može se doći uskom šetnicom uz more koja kreće u Jablancu. Osim predivnog prirodnog okruženja, čim se približite cilju, uočit ćete ostatke potopljenog ratnog broda. Još jedan od zanimljivih načina na koji možete posjetiti ovu jedinstvenu uvalu na hrvatskoj obali jest planinarski izlet na Velebit, koji u prvom danu pruža pogled s vrha na gotovo cijelu obalu, a već u drugom danu kupanje u jednom od hrvatskih prirodnih bisera. Nemogućnost prijevoza do odredišta, naplata ulaza i skrivenost uvale uvučene u Velebit razlozi su koji omogućuju potpuni mir za one koje odluče ovdje provesti barem nekoliko sati.

Najčarobnije destinacije su upravo one na kojima se bezbrižno možemo udaljiti od svakodnevice i buke. Odlučite li se na destinacije poput Zavratnice gdje ste udaljeni od udobnosti vlastitog doma, prije nego vas put odvede na vašu idealnu ljetnu lokaciju, ne zaboravite na svoje režije koje sada možete platiti putem barcoda s Aircash aplikacijom.

Božanska oaza na jugu Jadrana

Above shot of Stiniva Beach in Croatia
iStock
Plaža Stiniva

Svi zaljubljenici u otoke bar jednom će se odlučiti na posjet popularnom Visu. Osim popularne Modre špilje, preporučujemo šetnju zahtjevnom stazicom koja će vas odvesti do božanske oaze, plaže Stinive koja je proglašena najljepšom plažom u Europi. Sama plaža je nastala urušavanjem špilje čiji svodovi su prekrivali današnju Stinivu. Urušavanjem svoda i djelovanjem mora, ostaci tog svoda su pretvoreni u današnje žalo. Dokaze za to pronalazimo na rubnim dijelovima litica Stinive na kojima pronalazimo stalaktite koji su nastajali dok i špilja. Do plaže je moguće doći i morskim putem, a zbog dobre povezanosti idealna je i za obitelji s djecom. Plaža Stiniva idilično je mjesto za kupanje u kristalno čistom moru koje zauvijek ostaje u sjećanju.

Ukoliko vaša obitelj broji više članova te putujete na destinacije koje su namijenjene svim uzrastima, a djeca su često nemirna na putovanju i ne putujete bez njihovih omiljenih tehnoloških gadgeta, putem Aircash aplikacije sada je moguće i kupiti Playstation bon ili pak produljiti članstvo.

Ovog ljeta moguće je potpuno bezbrižno putovati ne razmišljajući o tome gdje se nalazi vaš novčanik ili pak kreditne kartice. Bilo da morate platiti režije doma ili pak parking na nekoj od odabranih lokacija Aircash aplikacija je idealno rješenje svih vaših problema. Ako je petak, putem Aircash aplikacije možete nadoplatiti svoj račun kod Lutrije i odigrati Eurojackpot i tko zna, možda vam se posreći pa svoj godišnji odmor možete produžiti i posjetiti više lokacija na predivnom Jadranu. U samo par klikova prebacite svoj novac u digitalni Aircash novčanik i na svoje putovanje možete krenuti mirne glave i bez previše tereta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:29