CAROLINE KEPNES

Opsesivno ju je uhodio na društvenim mrežama dok nije pristala biti njegova

 

Stilusova hit knjiga TI, prema kojoj je snimljena jeziva serija „You“ (Netflix), već je neko vrijeme jedan od najtraženijih naslova godine.

Kad prelijepa studentica kreativnog pisanja ušeće u knjižaru u kojoj radi Joe Goldberg, on poslije toga učini što i svatko: potraži njezino ime na internetu.

Samo je jedna Guinevere Beck u New York Cityju. Ima javan profil na Facebooku i neprestano objavljuje na Twitteru, otkrivajući Joeu sve što treba znati: prijatelji je zovu Beck, diplomantica je Browna s adresom u Bank Streetu i večeras izlazi u bar u Brooklynu – savršeno mjesto za „slučajan“ susret.

Joe nevidljivo i opsesivno preuzima nadzor nad njezinim životom, orkestrirajući niz događaja kako bi se pobrinuo da Beck završi u njegovim širom raskriljenim rukama. Na putu od uhode do njezina dečka Joe se preobražava u Beckinu viziju savršenog muškarca, istodobno kradomice uklanjajući sve prepreke koje im se nađu na putu – pa čak i ubojstvom.

Kao zastrašujući uvid u našu podložnost uhođenju i manipulaciji, prvijenac Caroline Kepnes donosi britku priču o suvremenom, hiperumreženom dobu. TI je neodoljivo pitak roman o nemilosrdnoj i stravičnoj prijevari, perverzno pametniji od svega što ste ikada pročitali.

Uspoređuju ga s Nestalom, Američkim psihom i Kingovim romanom Misery.

Pogledajte trailer

O autorici:

Caroline Kepnes dolazi iz Cape Coda u Massachusettsu. Njezin prvijenac TI preveden je na dvanaest jezika, nominiran je za nagradu CWA New Blood Dagger za prvi objavljeni roman i postao je predložak za istoimenu hit-seriju Lifetimea i Netflixa. Nastavak romana Booklist opisuje kao udružene snage Holdena Caulfielda i Patricka Batemana“. Autorica je stekla diplomu prvostupnice Američke civilizacije na sveučilištu Brown i radila je kao novinarka za popularnu kulturu u Entertainment Weeklyju te pisala scenarij za seriju „U sedmom nebu“. Sada se bavi isključivo književnošću i živi u Los Angelesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:01