TIHI SAVEZNIK

OPTIMALNA RAVNOTEŽA Znate li kako istovremeno spriječiti suhoću zraka u domu, ali i smanjiti rizik od virusa?

    AUTOR:
    • Sponzorirani sadržaj

  • OBJAVLJENO:
  • 03.04.2020. u 15:27

Allergy to dust. A man sneezes because he is allergic to dust. Dust flies in the air backlit by light.
galitskaya - stock.adobe.com

 

U ovom izazovnom periodu u kojem smo se svi našli osnovna stvar je briga o zdravlju nas samih, ali i naših najbližih. S obzirom na to da smo svi u svojim domovima i zatvorenim prostorima, ne smijemo zanemariti činjenicu da je vlažnost u grijanim prostorijama vrlo niska.

Vlažnost zraka se može smanjiti na čak 30%, što je vrlo suh zrak uzmemo li u obzir da je preporučena vlažnost zraka između 40% i 60% za zdrav i ugodan boravak. Stručnjaci nas svakodnevno upozoravaju kako je, s obzirom na situaciju, od iznimne važnosti da osiguramo dobru vlažnost u svojim domovima. Naime, rizik od zaraze nekom virozom, ali i gripom, vidno je smanjen zato što virusi preživljavaju kraće vrijeme u optimalno ovlaženim prostorijama, a i vaše će sluznice biti manje nadražene, čime će se smanjiti mogućnost razbolijevanja.

Ovlaživači zraka OSKAR

 

Osim toga, ako je vlaga u zraku niska, osjećamo je na svom tijelu u obliku suhe kože, usana i vlasišta. Također, signali za suhoću se vide i s pojačanom žeđi, napuknutim usnama i osjećajima slabosti. Udisanjem tako suhog zraka potičemo kašalj, a posebno je neugodno za one koji imaju problema s dišnim sustavom, starijim ljudima i maloj djeci. Stoga je nužno osigurati odgovarajuće ovlaživanje prostorija.

Najjednostavniji način ovlaživanja prostora je stavljanje posudica s vodom na radijatore, ali temperature su sve više i kućno grijanje koristimo sve manje. Stoga je sada idealno vrijeme da zaštitite svoje i zdravlje vaših ukućana s odabirom jednog od ovlaživača zraka iz obitelji OSKAR (OSKAR little, OSKAR i OSKAR big), švicarske kvalitete Stadler Form.

 

Stadler Form je švicarska tvrtka specijalizirana za razvoj, proizvodnju i prodaju kućanskih aparata s naglaskom na poboljšanje kvalitete unutarnjeg zraka. Proizvodi Stadler Form karakteriziraju izuzetan dizajn povezan s vrhunskom kvalitetom i inovativnom tehnologijom. Više od petnaest nacionalnih i međunarodnih nagrada potvrđuje (Reddot design award, German design award, Allergy-friendlyQualitytested – ECARF).

Kod odabira modela vodite se veličinom prostora koji je potrebno održavati vlažnim, a o kvaliteti ne trebate brinuti jer je riječ o vrhunskim proizvodima.

Za male prostore veličine do 30 m2 najbolji izbor je OSKAR little, koji je, baš poput njegove starije braće, štedljiv, ali istovremeno jak. Ovaj ovlaživač zraka ima dvije razine rada, a ekološki filtar načinjen je od biljnih i tekstilnih vlakana što ga čini vrlo ekonomičnim. Zahvaljujući prigušenim LED svjetlima, tihom načinu rada, ali i ravnomjernom raspršivanju mirisa, idealan je i za spavaće sobe, a kada se spremnik s vodom isprazni, on se automatski isključuje. Ono što je najbolje to je da je ovaj model trenutno na akciji i možete ga nabaviti po cijeni od 699,00 kuna (redovna maloprodajna cijena je 999,00 kn).

OSKAR little

 

Ako je prostor koji treba ovlažiti veličine do 50 m2, odaberite klasični model OSKAR koji, osim tihog rada i niske potrošnje energije, ima integrirani higrostat. On omogućava da se željena vlažnost može odabrati i omogućuje precizno ovlaživanje, a Kocka ionskog srebra sprečava rast i razvoj klica i bakterija te je prikladan za sustav za odstranjenje sloja kamenca, kao i za sve stupnjeve tvrdoće vode. I on je, baš poput svoje little verzije, trenutno na akciji i može se nabaviti za 999,00 kuna (redovna maloprodajna cijena je 1.099,00 Kn).

OSKAR

 

Ako vaš prostor ima do 100 m2, onda je za vaš idealan odabir OSKAR big. Po cijeni od 1.499 kuna bit će vaš najbolji prijatelj, osobito zbog njegove V4 tehnologije filtara. On je jedan od najvećih u svojoj klasi zbog spremnika za vodu čija zapremnina iznosi šest litara, a funkcija memoriranja na vrijeme će vas podsjetiti da morate promijeniti filtar. Radi neprimjetno i noću, zahvaljujući noćnom načinu rada, a uz sve to itekako je ekonomičan jer njegova maksimalna potrošnja energije iznosi samo 32 W!

OSKAR big

 

U prodajnom asortimanu Stadler Forma je i mobilni ovlaživač zraka EMMA koji osigurava optimalnu vlažnost zraka gdje god se nalazili. Opremljena USB kabelom za mobilnu upotrebu i adapterom za kućnu potrebu, EMMA se može nositi i na putovanja.  Dizajnirana je tako da bude lagana i kompaktna, a dvije različite postavke ovog ovlaživača zraka omogućuju prilagodbu prema vašim potrebama. Ovaj zgodan ovlaživač zraka idealan je i za spavaću sobu; teško da ćete uopće primijetiti da je tamo. Emma je vrlo tiha na nižoj razini i njezina se LED svijetla mogu prigušiti ili potpuno isključiti prema potrebi. Maloprodajna akcijska cijena EMMA-e je 399,00 K.

EMMA

 

Osigurajte optimalnu vlažnost i ugodan osjećaj u svom domu, uredu,.. na vrijeme jer do 30.4.2020. ili do isteka zalihe možete nabaviti EMMA po maloprodajnoj cijeni od 399,00 kn, OSKAR little po akcijskoj cijeni od 699,00 Kn, OSKAR po akcijskoj cijeni od 999,00 Kn i OSKAR big po cijeni od 1.499,00 Kn. Ovlaživače zraka možete kupiti kod sljedećih ovlaštenih prodavatelja: Stadler Form Hrvatska, Links, Elipso, Bazzar, Svijet Medija, eKupi. Više o akciji i proizvodima možete pogledati ovdje.