NAGRADNA IGRA

Osvojite putovanje za potpuno uživanje u nevjerojatnim povijesnim lokacijama

Želite li posjetiti povijesne Dubrovačke zidine ili legendarni dvorac Trakošćan? Kupujte u Arena Centru i osvoji putovanje za dvoje. Svatko tko 8.-11. listopada potroši više od 100 kuna u Arena Centru ulazi u nagradnu igru. Detalje pronađite na dnu ovog članka.

UŽIVAJTE U DUBROVNIKU

Dubrovnik, jedan od najljepših gradova u čitavoj Hrvatskoj prepoznatljiv je po svojim zidinama dugim gotovo dva kilometra. Stari grad koji je okružen visokim obrambenim zidinama koje su do danas izvrsno očuvane jedna je od najvećih atrakcija, a kruna na čitav doživljaj je nevjerojatan pogled koji se pruža prema Dubrovniku, otocima i samome moru.

Na istočnoj strani zidina nalazi se tvrđava Revelin, sagrađena u 15. stoljeću radi zaštite grada od turske opasnosti, dok su Gradska vrata od Pila zapadni ulaz u grad. Središtem grada prolazi široka glavna ulica Stradun, svojevrsna žila kucavica grada, mjesto omiljenog okupljanja i šetnica Dubrovčana i njihovih gostiju. Ovdje se cijelog dana okupljaju brojni zabavljači, umjetnici i obrtnici sa starim zanatima, a u blizini se nalazi Knežev dvor koji je bio sjedište vlade i stan kneza (rektora) Dubrovačke Republike. U ovoj gotičkoj palači, s renesansnim i baroknim rekonstrukcijama, danas se nalazi Kulturno-povijesni muzej Grada, a u njegovu atriju priređuju se koncerti.

Jedan od najvažnijih simbola Dubrovnika je zasigurno Orlandov stup koji je ujedno i najstarija skulptura u Dubrovniku sačuvana do današnjih dana, a prikazuje srednjovjekovnog viteza s uzdignutim mačem. Iznad stupa se vijorila dubrovačka zastava, a pokraj njega glasnici su objavljivali važne obavijesti. Na ovoj lokaciji se nalazi i Crkva Sv. Vlaha, zaštitnika grada Dubrovnika. Ova prekrasna barokna crkva izgrađena je na mjestu starije romaničke crkve koja je uništena u velikom požaru u 18. stoljeću. Nastavno na istočni kraj Straduna, nalazi se istočni ulaz u grad - Gradska vrata od Ploča. A za sam kraj, nakon obilaska povijesnih lokacija, svakako se uputite na brdo Srđ. Smješten iznad Dubrovnika, idealan je za lagano planinarenja, a s njega se pruža fantastičan pogled na cijeli grad i okolicu.

Ukoliko želite osvojiti ovo putovanje, zaigrajte nagradnu igru Arena Centra.


Nagrada uključuje:

  • smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu Adria, 4*, dva polupansiona
  • povratna avio karta Zagreb – Dubrovnik – Zagreb

Rok iskoritivosti nagrade je do 31.3.2019.

POVRATAK U TRAKOŠĆAN

Romantična opcija je i odlazak posjetu dvorcu Trakošćan. Trakošćan je nastao krajem 13. stoljeća u obrambenom sustavu sjeverozapadne Hrvatske kao manja promatračka utvrda za nadzor puta od Ptuja prema bednjanskoj dolini. Prema legendi, Trakošćan je svoje ime dobio po tračkoj utvrdi (arx Thacorum) koja je navodno postojala u vrijeme antike, dok druga sačuvana predaja govori kako je ime dobio po vitezovima Drachenstein koji su u ranom srednjem vijeku gospodarili tim krajevima.

U razdoblju procvata izgradnje dvoraca u Hrvatskom zagorju, u drugoj polovici 18. st., dolazi do napuštanja Trakošćana. Zapušten, počinje naglo propadati, pa se tek polovinom 19. st., obitelj ponovno zanima za svoj titularni grad, u duhu novog vremena, romantičnog povratka prirodi i obiteljskim tradicijama. U tom duhu podmaršal Juraj V. Drašković grad obnavlja u rezidencijalni dvorac, a parkovni okoliš pretvara u romantičarski perivoj. Iduće generacije povremeno borave u Trakošćanu sve do 1944. kad se iseljavaju u Austriju, ubrzo zatim dvorac je nacionaliziran. Godine 1954. osnovan je muzej sa stalnim postavom, a danas je dvorac u vlasništvu Republike Hrvatske.

Neposredna okolica dvorca oblikovana je kao pejzažni park u kojem jezero, livade, grupacije drveća i grmlja čine skladnu hortikulturnu cjelinu. Okružuje ga autohtona šuma hrasta kitnjaka i običnog graba, au parku su posađene različite egzotične vrste drveća koje mu, osobito ujesen, daju šarenilo i dinamiku. Veliko umjetno jezero, dugo oko kilometar i pol, od samog nastanka imalo je dvojaku funkciju - gospodarsku, kao ribnjak i estetsku, kao dekorativni element uobičajen u romantičarskoj parkovnoj arhitekturi. Uz samo jezero uređene su pješačke staze, koje taj prostor pretvaraju u jedinstveno šetalište.

I ovo putovanje možete osvojiti, zaigrajte nagradnu igru Arena Centra.

Nagrada uključuje:

  • Smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelu Trakošćan, 4*, polupansion
  • Neograničeno korištenje hotelskog bazena, sauna i fitnessa
  • Doček Nove godine: popodnevno druženje 31.12., uz vino, kobasice in tamburaše, Silvestarska večera uz novogodišnji program
  • Kasniji doručak 1.1. i kasnija prijava/odjava iz hotela.
  • besplatan ulaz u dvorac Trakošćan

Nagrada ne uključuje:

  • Boravišnu pristojbu 8kn po osobi po danu, jednokratnu prijavu 5 kn po osobi jednokratno, osiguranje 1 kn po osobi i danu

Rok iskoritivosti nagrade je do 31.3.2019.

ZNATE LI KAKO SUDJELOVATI U NAGRADNOJ IGRI?

Kupujte u Arena Centru i osvojite putovanje za dvoje. Svatko tko 8.-11. listopada potroši više od 100 kuna u Arena Centru ulazi u nagradnu igru. Za sudjelovanje u ovom krugu i ovim destinacijama, dovoljno je upisati broj računa i svoje podatke kod hostesa u Arena Centru ili u obrazac na stranici, u periodu između petka 9.11.2018. u 16:00 sati i subote 10.11.2018. u 15:59 sati.

Linker
19. travanj 2024 20:13