POČEO PROGRAM COCA-COLINA PODRŠKA MLADIMA

Vrhunski predavači prenose mladima znanja i vještine tražene na tržištu rada
Sudionici programa Coca-Colina podrška mladima
 Goran Mehkek / CROPIX

Prošloga je tjedna u Zagrebu počeo besplatni obrazovni program Coca-Colina podrška mladima koji Coca-Cola provodi kako bi povećala zapošljivost mladih nezaposlenih osoba, a nastavit će se u Osijeku, Sisku i Splitu. U ta je četiri grada odabrano ukupno 250 polaznika u dobi od 18 do 30 godina u program putem kojega pod vodstvom iskusnih predavača stječu poslovna i životna znanja te vještine tražene na tržištu rada, a nedovoljno zastupljene u programima formalnoga obrazovanja.

Zagreb, 151117. 
Ulica Milana Sachsa 1.
Besplatni obrazovni program Coca-Colina podrska mladima.
Cilj programa je podrzati mlade u drzavama Europske unije u jacanju kompetencija koje ce povecati njihove sanse za zaposljavanje. Radionice u sklopu programa namijenjene su mladima u dobi od 18 do 30 godina koji su zavrsili obrazovanje, ali jos uvijek nisu pronasli posao.
Na fotografiji: Predavanje.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Coca-Colina podrška mladima

Među cijenjenim su stručnjacima i predavačima dr. sc. Predrag Pale, Vesna Kezdorf, dr. sc. Andrej Grubišić, Vesna Vrga Perović i Mladen Jančić koji tijekom trodnevnih radionica polaznike poučavaju poslovnim vještinama, što uključuje poslovno planiranje, financijsku pismenost, upravljanje vremenom te prodajne i pregovaračke vještine.

„Želimo potaknuti polaznike na samozapošljavanje umjesto da čekaju da ih netko zaposli. S jedne strane cilj nam je ohrabriti ih da razmišljaju o vlastitome poduzetničkom pothvatu, ma kako malen bio, primjerice davanje instrukcija ili čuvanje kućnih ljubimaca. S druge im želimo ukazati na važne čimbenike bez kojih njihova ideja gotovo da nema mogućnosti za uspjeh“, smatra Predrag Pale, inače dugogodišnji sveučilišni nastavnik na FER-u koji u sklopu programa predaje Poslovno planiranje. „Zahvaljujući znanjima stečenima tijekom Coca-Colina program mladi će se zasigurno moći bolje predstaviti poslodavcima, ali, ako to žele, i krenuti u vlastiti poslovni pothvat.“

S tim se slaže i Andrej Grubišić, financijski savjetnik koji u sklopu programa predaje Financijsku pismenost: „Svrha je programa predstaviti osnovne poslovne i komunikacijske vještine kako bi mladi povećali svoju konkurentnost i bolje se snalazili na tržištu rada. Program je za njih također mjesto razmjene praktičnih iskustava i savjeta koji se ne mogu pronaći u uobičajenoj akademskoj literaturi, nego proizlaze iz svakodnevnoga praktičnog rada predavača.“

Vesna Vrga Perović održala je radionicu na temu „Upravljanje projektom“
/ CROPIX
Vesna Vrga Perović održala je radionicu na temu „Upravljanje projektom“

Na prvoj radionici održanoj u Zagrebu Vesna Vrga Perović, inače savjetnica u području upravljanja projektima, pohvalila je organizaciju programa i motivaciju polaznika: „Kolege iz Coca-Cole osigurale su uvjete za održavanje programa na razini najboljih poslovnih škola u Europi. Uz pomoć iskusnih Coca-Colinih menadžera i mentora u programu ne samo da smo postavili vrlo ambiciozne ciljeve za radionicu o upravljanju projektima, nego smo ih doista i ostvarili. Skupina od 50 sudionika po radionici omogućuje dobar timski rad u malim skupinama, a u stankama umrežavanje s velikim brojem profesionalaca i kolegama polaznicima. Drago mi je što sam dobila priliku raditi s ovako motiviranom skupinom mladih ljudi koji su u potpunosti iskoristili prigodu koja im je pružena.“

Goran Mehkek
Sudionici Coca-Coline podrške mladima s Ružom Tomić Fontana, glavnom direktoricom Coca-Cole HBC Adria

U usvajanju životnih vještina polaznicima pomažu stručnjaci Grupe Selectio, vodeće grupacije specijalizirane za savjetovanje u ljudskim potencijalima i potrazi za kadrovima, koja je ujedno i partner projekta. Životopisi kandidata također ostaju u njihovoj bazi kojom se koriste hrvatski poslodavci.

U navedeni Coca-Colin program, koji se održava do 15. prosinca, odabrano je 250 kandidata koji ne sudjeluju u drugim programima osposobljavanja, a prijavljeni kandidati koji zbog ograničenog broja mjesta nisu dobili prigodu za sudjelovanje tu će mogućnost dobiti već početkom sljedeće godine kad će biti organizirana dodatna radionica.

Svima zainteresiranima koji se još nisu prijavili prigoda se pruža u iduće dvije godine kad će se projekt proširiti i na druge gradove te obuhvatiti više od dvije tisuće polaznika.

Više podataka o programu nalazi se na https://prijava.cocacolinapodrskamladima.hr/.

Sudionici programa Coca-Colina podrška mladima

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:12