Polica osiguranja Croatia Imovina omogućava mirniji san čak i kad se dogodi šteta u stanu

 

- Kad je susjedu pukla vodovodna cijev, voda se izlila po cijelom stanu i poplavila gotovo sve parkete, ali i kućanske uređaje, namještaj, pa čak i nešto odjeće i osobnih stvari na donjim policama u ormarima. Stradalo je i računalo, koje je bilo u otvorenoj polici radnog stola. Još dva, tri dana voda se cijedila u stanove ispod njegovog, a nakon što su počeli raščišćavati stvari, pokazalo se da treba obnoviti sve podove, zamijeniti dio namještaja i perilicu rublja koja više ne radi, kupiti novo računalo i odjeću. Da se to nama dogodilo, ja bih bila očajna, iznenadila sam se kako oni dobro podnose situaciju, dok nisam saznala što ih je utješilo: Imali su policu osiguranja imovine i odmah nakon što su prijavili štetu osiguratelj je obavio procjenu i obavijestio ih da uskoro slijedi isplata oko 45.000 kuna naknade štete, kaže 40-godišnja domaćica Mirjana te dodaje kako je to i njoj i suprugu bio poticaj da odmah istraže ponudu osiguranja i ugovore takvu policu.

Izabrali su policu osiguranja Croatia Imovina, kod Croatia osiguranja, koja obuhvaća dvije vrste osiguranja – osiguranje građevinskog dijela objekta i osiguranje stvari u kućanstvu – i to od požara, poplave, oluje, puknuća cijevi, provale i još 11 drugih rizika. U slučaju eventualne štete, takva polica pokriva pravo na gradnju novih zidova, nabavu i postavljanje novih zidnih obloga, novih podova, kao i novih instalacija i uređaja te pomoćnih objekata koji se smatraju dijelom opreme objekta (kao što su sustavi za grijanje, klima uređaji i slično), te trošak nabave novog namještaja, kućanskih aparata i uređaja, odjeće i obuće, izrade novih dokumenata i osobnih isprava, te vrijednijih stvari koje ponekad čuvamo u kući (novac, nakit, numizmatički predmeti, umjetnički predmeti i slično). Ukratko, uz takvu policu osiguranja mirnije ćete spavati, pogotovo ako živite u stanu s dotrajalim voovodnim ili električnim instalacijama, zbog kojih su štete češće moguće.

Osiguranici koji žele ugovoriti policu osiguranja Croatia Imovina mogu birati između tri programa osiguranja građevinskog dijela (Basic, Standard i Ultra), te dva modela za osiguranje stvari u kućanstvu (Optima i Maksi) i tako policu u potpunosti prilagoditi svojim potrebama, ali i financijskim mogućnostima. Također, u policu se mogu uključiti i neki dopunski rizici, ovisno o potrebama osiguranika. Kako bi građanima dodatn o olakšali odluku o zaštiti njihove imovine, u Croatia osiguranju ističu da svi oni koji takav paket osiguranja ugovore do 31. prosinca ove godine, imaju pravo i na poseban popust.

Vrijedi podsjetiti da je polica osiguranja imovine posebno isplativa građanima koji žive na područjima gdje su česti izljevi vode iz rijeka i jezera, odnosno na područjima gdje je veći rizik od poplava, kao i na područjima gdje postoji veći rizik od potresa. Naime, čak i potres malih razmjera može počiniti značajnu štetu na temeljima ili zidovima kuće, zbog koje može biti ugrožena sigurnost stanara, a popravak takve štete može biti izuzetno skup. S druge strane, sredstva koja država može osigurati iz proračuna za pomoć građanima u takvim situacijama često ni približno nisu dovoljna. Tako je, na primjer, u 2017. godini za isplatu šteta od elementarnih nepogoda u proračunu bilo predviđeno tek 20 milijuna kuna, dok su prijavljene štete od početka godine do kraja rujna premašile iznos od 2,3 milijarde kuna.

Više informacija o polici osiguranja imovine Croatia Imovina možete pronaći na internetskoj stranici www.crosig.hr, ili na besplatnom telefonu: 0800 1884, a u oba slučaja odmah možete zatražiti i ponudu za osiguranje od prodajnog savjetnika Croatia osiguranja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:13