Pripremite savršena jela za blagdane bez imalo problema

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 09.12.2018. u 09:00

people eating traditional christmas meal at festive wooden table with traditional german food
Getty Images

 

Božić nam se polako, ali sigurno bliži, a s njime i priprema brojnih ručkova, večera i kolača. Bez obzira jeste li odlučili razveseliti prijatelje ili ukućane svojim kulinarskim iznenađenjima, činjenica je kako nam je dodatna pomoć u kuhinji uvijek dobrodošla. Na našu žalost, nemamo mogućnosti zaposliti Božićnjakove Vilenjake koji će nam pomoću čarolija olakšati posao, ali imamo odlične gadgete koji nam mogu biti od velike koristi.

Ne možemo ni zamisliti kuhinju bez kvalitetne daske za rezanje, zar ne? Od rezanja povrća za juhicu, preko pripreme mesa pa sve do pripreme voća za kolače, daska nam je spas koji uzimamo zdravo za gotovo. Stoga je iznimno bitno da bude kvalitetna, a jedan od bitnijih faktora je da ne ''proklizi'' dok se koristi. Zato uvijek birajte dasku s protukliznim nogicama kako ne bi došlo do neželjenih nezgoda, poput ispadanja hrane s daske ili slučajnih porezotina dok režete meso.

Christmas dinner - fried pork steaks with vegetables and herbs. Roasted meat, xmas decorated table
Getty Images/iStockphoto
 

Božićna purica s mlincima je gastronomski klasik, ali zašto ove sezone ne bi probali nešto malo drugačije? Zabluda je kako je vrijeme roštiljanja iza nas, posebice jer se roštilj ne mora raditi samo na otvorenom prostoru. Stoga se poigrajte preklopnim roštiljem 3 u 1 koji vam nudi mogućnost tostiranja, pečenja i pravog grilla u zatvorenom prostoru ili terasi! Pripremite meso po želji, bilo da je u pitanju riba, teletina, svinjetina ili piletina, dobro namarinirajte i bacite se u akciju. Meso i povrće s roštilja imaju taj poseban okus, a sad u njemu možete uživati tijekom čitave godine, a ukusne sočne grillane kobasice samo su korak od vas. Jednako tako, ovaj preklopni roštilj idealan je i za izradu toplih sendviča, ali i brze obroke poput pilećih i purećih prsa na naglo koje se trebaju peći samo nekoliko minuta. I ne, ne trebate okretati meso tijekom pečenja jer se u jednoj rundi ispeče s obje strane!

Raw red meat with union and garlic inside plastic wrap next to black kitchenware machine over wood grain background
Getty Images/iStockphoto
 

Za sve one koji vole malo drugačiji način pripreme hrane, predlažemo da se poigraju Sous-vide metodom kuhanja. Riječ je o pripremi hrane koja se kuha u vakumu. Željene namirnice se začine, zatim se pomoću posebnog uređaja vakumiraju u vrećice posebno otporne na temperature te se kuhaju u vodi na temperaturi do maksimalno 52 stupnja. Posebnost je upravo ta što je namirnica u vodenoj kupelji, ali nije u dodiru s okolinom pa je zapravo pečemo. Naravno, s obzirom da je riječ o niskim temperaturama, proces je poprilično dug te može potrajati i više od deset sati, ali rezultat je iznimno ukusna hrana koja se topi u ustima.

A sada krenite u pripremu svoje blagdanske gastro rapsodije i dobar tek!