PRAVA ODLUKA

Pripremite uskršnje specijalitete uz vrhunske svježe namirnice domaćih poljoprivrednika i OPG-ovaca

Donesite pravu odluku i dajte priliku najboljoj ribi, mesu te svježem voću i povrću iz svih krajeva Hrvatske
 KONZUM

Korizma je završila, a uskrsni blagdani stižu u domove diljem Hrvatske. Unatoč aktualnoj pandemiji, naš život mora ići dalje te bismo trebali završiti planove što servirati obitelji na blagdanskom stolu.

PRAVO JE VRIJEME ZA RIBU

KONZUM

Svježa morska ili slatkovodna riba obiluje vlaknima, antioksidansima, vitaminima, mineralima, kvalitetnim proteinima ribe, složenim ugljikohidratima i nezasićenim masnoćama, zbog čega njena konzumacija djeluje blagotvorno na naš organizam. Također, upravo je riba najvažniji izvor omega - 3 masnih kiselina, masti koje imaju višestruko povoljno djelovanje na ljudsko zdravlje, primarno kao zaštitnici srca i krvnih žila, ali i kao važna karika u razvoju mozga i vida.

Geostrateški položaj Hrvatske i Jadransko more njenim stanovnicima omogućuje dostupnost domaće visokokvalitetne plave i bijele morske ribe, a kad je riječ o slatkovodnoj ribi naša je zemlja poznata po dugogodišnjoj tradiciji njenog kontinentalnog uzgoja. Konzum je u okviru nedavno predstavljenog dugoročnog projekta Najbolje iz Hrvatske značajan naglasak stavio upravo na suradnju s domaćim ribarima i proizvođačima morske i slatkovodne ribe, koji osiguravaju više od 80 posto prodanih količina ribe.

Tako kupcima diljem Hrvatske svakog dana, osim nedjeljom, osigurava svježe ulovljenu plavu morsku ribu, dok utorkom i četvrtkom na odjele ribarnice u svoje prodavaonice doprema svježu bijelu ribu. Konzum posjeduje i oznaku „Riba Hrvatske – Jedi što vrijedi“, koju dodjeljuju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora za svježu i smrznutu ribu iz hrvatskih rijeka, jezera i mora. Ona kupcima jamči da se u ponudi nalaze isključivo proizvodi vrhunske kvalitete i hrvatskog porijekla.

DOMAĆE VOĆE I POVRĆE ZA SVAKI STOL

KONZUM

Zdrava i uravnotežena prehrana, kao i uskrsno obiteljsko okupljanje nezamislivi su bez voća i povrća, a Konzum u svojim prodavaonicama kupcima nudi preko 80 posto proizvoda uzgojenih i proizvedenih u Hrvatskoj. Trenutno surađuju s više od 4.000 proizvođača voća i povrća, a ta će brojka dodatno narasti nakon pokretanja inicijative kojom je, nakon zatvaranja tržnica diljem Hrvatske, malim domaćim poljoprivrednicima i OPG-ovima otvorio prijeko potreban prodajni kanal. Do sada je uspostavljena suradnja s 200-ak novih malih proizvođača te je u prvom tjednu suradnje s njima otkupljeno oko 70.000 komada salate, 18.000 kg blitve, 5.000 kg poriluka, 5.000 kg peršina i 1.300 kg mladog luka. U narednom periodu navedene brojke će i rasti, uključujući i neke druge kulture poput primjerice jagoda.

NE PROPUSTITE NAJBOLJE MESO

KONZUM

Svi ljubitelji crvenog mesa ne trebaju brinuti hoće li u ovom svečanom blagdanskom periodu uspjeti nabaviti domaću uskrsnu šunku ili neki drugi omiljeni komad. Jer, Konzum se ponosi dugogodišnjom suradnjom s praktički svim relevantnim domaćim proizvođačima mesa, kao što su PIK Vrbovec, Grupa Pivac, Medven, Ravlić, Martinjak, Kudelić i Mesarsko-trgovački obrt Paleka, a preko njih neizravno i s malim domaćim proizvođačima i farmama koji su njihovi kooperanti. Na taj se način pobrinuo da na odjelima Mesnice u Konzumovim prodavaonicama diljem Hrvatske ničega ne nedostaje te da svatko pronađe željeni komad sočnog, domaćeg mesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:38