Programsko inženjerstvo izbor je koji nikada nećete požaliti

Rijetke su struke u kojima je tolika potražnja za radnicima kao što su to struke vezane za IT sektor, a to najbolje zna student programskog inženjerstva na Algebri, Srećko Bartolić.

Oduvijek me zanimalo programiranje i računala i kako je velika potražnja za IT stručnjacima u svijetu, odlučio sam se upisati na preddiplomski studij na Algebri i preko toga su mi pronašli posao u Infobipu. Već na trećoj godini studija IT tvrtke počinju tražiti kvalitetne studente te svakodnevno dolaze mailovi za traženjem studenata. Tako sam i ja pronašao posao u Infobipu.

Srećkovo znanje i vještine već su mu na faksu i osigurale posao.

Sada sam software engineer intern, to je prva stepenica i mislim da, kada završim studij, da ću dalje napredovati jer je Infobip brzorastuća dinamična tvrtka tako da su sva vrata otvorena.

Po čemu je poseban smjer programskog inženjerstva?

Programsko inženjerstvo jedan je od najtraženijih IT smjerova i kvalitetni studenti će uvijek biti u potražnji. To pokazuje i svjetski trend i Algebrina digitalna akademija koja već počinje raditi s učenicima u osnovnim školama kako bi potaknuli smisao za računala i programiranje.

Po čemu su slične Visoko učilište Algebra i tvrtke poput Infobipa?

Infobip radi s najnovijim tehnologijama i uvijek pokušava ostati u toku, jednako kao i Algebra koja uvijek unaprjeđuje svoje smjerove. Mislim da je povezanost između Algebre i Infobipa velika.

Koji su aktualni trendovi u svijetu programiranja?

Internet Of Things, Machine Learning, B-Data, to su sve neki od trendova koji će ostati i mislim da je na sadašnjim i budućim studentima da dalje razvijaju te tehnologije i unaprjeđuju ih. Algebra jako dobro prati trendove i, kao što sam spomenuo, stalno pokušava ostati u tijeku, tako da uvijek rade s najnovijim tehnologijama i studenti su time spremni na dobro zaposlenje i kvalitetan rad.

Koliko je naporan svakodnevni život jednog zaposlenog studenta?

Dosta je naporno uskladiti posao, predavanja, vježbe i ispite, ali uz pravu organizaciju i raspored te podršku obitelji, uspijevam sve. Imam jako dobar odnos s predavačima i sve se da dogovoriti i nije problem. Algebra ima poslijepodnevna praćenja nastave, što je za zaposlene ili one koji će to postati, jako velika prednost.

Što nakon završetka preddiplomskog studija?

Mislim se prvo malo posvetiti obitelji i karijeri, a nakon toga definitivno upisati neki od diplomskih studija na Algebri. Posebno su mi zanimljivi programsko inženjerstvo i podatkovni smjer.

Koliko je u ovom poslu važno misliti izvan okvira?

U današnje vrijeme brzih promjena i potrebe da se ostane u tijeku, potrebno je svakodnevno razmišljati izvan granica. Kao primjer bih naveo Infobip koji je od male tvrtke iz garaže u 10 godina narastao u globalnu organizaciju.

Koja je tvoja poruka za one koji razmišljaju o upisu studija programskog inženjerstva?

Nemojte puno razmišljati! Poslovi u IT sektoru su jedni od najtraženijih i to vam otvara vrata svijeta da se uposlite gdje god želite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:09