Proslava 2400. obljetnice osnutka Staroga Grada

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 25.05.2016. u 14:41

Stari Grad 21. stoljeća mali je turistički grad čije je glavno obilježje slojevita povijest koja je mnogim svojim sastojcima ulančana u univerzalni, posebno mediteranski prostor. Velika obljetnica koju obilježava ove godine potvrda je višestoljetnog kontinuiteta, ali i zalog budućnosti.

Proslava 2400. obljetnice osnutka Staroga Grada popraćena je mnogim kulturnim, sportskim i zabavnim događanjima. Bez obzira jeste li ljubitelj klapske pjesme ili više skloni sportskim aktivnostima u sljedećim mjesecima  moći ćete pronaći nešto za sebe u Starome Gradu.

Klapsko pjevanje koje je na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine od 2012. godine,  ujedno je i dio života otočana, stoga se nemojte iznenaditi čujete li klapu kako pjeva ispred kafića ili pak na rivi bez posebnog razloga. Pjevanje u klapi  način je života našega grada zahvaljujući  i Faroskim kanatadurima koji vas pozivaju na koncert Večer od kantonjo, susretu otočnih klapskih pjevača, 28.Svibnja u Starome Gradu  na trgu Sv.Stjepana s početkom u 20:30. A kako Hrvatska gradska glazba Stari Grad ove godine slavi 140. obljetnicu od osnutka pripremili su ciklus koncerata koji će se održavati tijekom čitavog  ljeta uz goste iznenađenja.

 

Prvi koncert održati će  08. Lipnja na trgu Škor s početkom u 20:30 a gostovati će Gradska glazba Hvar.

Ukoliko ste rekreativac ili čak profesionalni biciklist, posjetite Stari Grad 11. i 12. Lipnja kada će se održati biciklistička utrka Biciklom kroz baštinu. Utrka se vozi kroz Starogradsko polje, koje je od 2008. godine pod zaštitom UNESCO-a, te okolnih sela.  Naravno ništa bez dobre fešte, stoga će vas nakon proglašenja pobjednika ovogodišnje utrke,  zabavljati grupa Gustafi na trgu Tvrdalj u 22:00 sata.

13. lipnja već tradicionalno, starogradski ugostitelji pozivaju vas na  gastro manifestaciju Na Bon Pro i to u čast 2400 obljetnice osnutka Staroga Grada  pripremiti će vam jela iz antičke kuhinje.

25. lipnja u goste nam stiže klapa Cambi iz Splita koje će održati koncert na trgu Škor s početkom u 21:00 sat.