Rasprodani koncerti i sjajna atmosfera obilježili festival Jazz.hr/proljeće!

Festival Jazz.hr/proljeće službeno je zatvoren u subotu 18. svibnja, a u četiri dana festivala Zagreb je ugostio velika imena domaćeg i svjetskog jazza.

Festival je otvoren u srijedu 15. svibnja u klubu Kontesa, gdje su nastupili pobjednici natječaja Nove nade jazza "Marjan Marjanović". Redom sjajna glazba oduševila je prepuni klub te je pripremila publiku na nastup Ratka Divjaka koji je na pozornicu došao sa svojim kvartetom. Dan kasnije nastupili su sjajni talijanski Zadeno Trio. Kako su istaknuli, nastup na Jazz.hr festivalu bio im je prvi posjet Hrvatskoj, a zagrebačkoj publici su predstavili presjek pjesama objavljenih na njihova dva studijska albuma.

U petak 17. svibnja je Jazz orkestar Muzičke akademije skupa sa odličnom Vanessom Rubin nastupio u dvorani "Blagoje Bersa" na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Rubin je za čas osvojila publiku neposrednim pristupom i nesebičnom podrškom mladim glazbenicima. Voditelj orkestra i dirigent Saša Nestorović odlično je vladao orkestrom koji je napravio sjajnu atmosferu, a dvorana je bila ispunjena do zadnjeg mjesta. Iste večeri, u Kontesi je održan i koncert Scat Circle Lele Kaplowitz.

promo

Festival Jazz.hr/proljeće zatvoren je nastupom sjajnih Black Art Jazz Collective i njihovim koncertom u klubu Kontesa u subotu 18. svibnja. Dan kasnije održali su i glazbenu radionicu u dvorani HDS-a.

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama. Festival će uskoro najaviti i novosti vezane za Jazz.hr/jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:43