Retro tjedan koji nas vraća u djetinjstvo i pobuđuje naša najljepša sjećanja

 

Nostalgija za starim vremenima ponekada uhvati svakoga od nas, a današnjim klincima ne možemo potpuno objasniti u čemu je bila ta čar. Ovaj pojam najčešće se definira kao čežnja za minulim vremenima koje više ne možemo vratiti, a ispunjavali su nas srećom i veseljem.

Ipak, postoji opcija i za ovakve ''probleme'' koja vam omogućuje da ponovno u rukama držite retro ambalaže proizvoda koji su vam obilježili djetinjstvo i mladost.

Za početak, najbolje je da se bacite na nešto slatko i fino što će probuditi vaše okusne pupoljke. Za takve prilike imamo kultne Domaćice. Čajno pecivo koje je najpopularnije na našem području, već više od 60 godina pomaže kod neopisive želje za slatkim. Iako se nalazi i u današnjoj, modernoj ponudi, opskrbite se kutijama s posebnim pakiranjem koje datira još iz 1957. godine, kada je nastao i sam brend.

Činjenica kako se receptura Original Domaćice od tada nije mijenjala dodatno daje slatkoću čitavoj priči. A što bolje paše uz Domaćice od šalice mlijeka? Stari retro tetrapak pakiranja vraća nas u vremena kad smo pred televizorom guštali s roditeljima i bakama uz kekse s mlijekom i pratili televizijske emisije. To su bile večeri kada su čitave obitelji bile zajedno pred televizorom, ulice su bile puste, a prijenos Eurosonga ili izbora za Miss je bio nešto poput nacionalnog praznika.

I ljubitelji kiselog su došli na svoje s jogurtima Z Bregov. Mame bi nam servirale neopisivo jednostavnu, ali ukusnu kombinaciju koja je i danas popularna - jogurt s kruhom. Nije bilo većeg gušta nego natrgati kruh na komadiće i zatim ga ''utapati'' u šalici jogurta i hvatati žlicom.

I danas su upravo ti jogurti ono što čine početak dana u brojnim domaćinstvima kao doručak, ali uz ''moderne'' dodatke kao što su pahuljice ili žitarice, ali retro pakiranje im ipak daje posebnu čar.

Za kraj nam ostaje miris koji je ono nešto što u nama posebno budi nostalgiju. Sjećate se starih pakiranja Faks Helizima i mirisa svježe opranog rublja koje se sušilo na ''štriku''? Plava kutija sa specifičnim fontom i danas u nama budi neku posebnu toplinu, baš kao i Ornel omekšivači za rublje s neodoljivom maskotom iz starijih vremena. Calming edicija koja nas zaista opušta čim osjetimo miris, ali i kombinacija smilja i lavande koji nas poput vremeplova vraćaju u dobre stare dane.

Vratite se i vi u prošlost barem na trenutak s ovim proizvodima i uživajte u slatkoj nostalgiji!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:45