Robotikom iznova do pokreta

Robotska neurorehabilitacija u Specijalnoj bolnici Arithera omogućuje brži oporavak izgubljene motorike kod neuroloških i ortopedskih pacijenata, vraćajući im pokret i sposobnost samostalnog funkcioniranja.

Specijalna bolnica Arithera, vodeći centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju sa dvadesetogodišnjom tradicijom, ponovo je napravila novi iskorak i dosadašnji bogat program konvencionalne fizioterapije i rehabilitacije, upotpunila sa suvremenom robotskom neurorehabilitacijom.

Robotska neurorehabilitacija je robotski i računalno potpomognuta rehabilitacija gornjih i donjih ekstremiteta s ciljem oporavka izgubljene motorike. Namijenjena je pacijentima oboljelim od moždanog udara, traumatskih ozljeda mozga, tumora mozga i leđne moždine, pacijentima s dijagnozom multiple skleroze, Parkinsonove bolesti i cerebralne paralize, te onima s ozljedama leđne moždine nastalim pri prometnim nesrećama, sportskim ozljedama, skokovima u vodu i sl.

Radna terapija na uređaju Myro

Ozlijeđen mozak može iznova naučiti pokret i kako hodati

Robotskom neurorehabilitacijom inducira se neuroplastičnost mozga i potiče se novo motoričko učenje koje doprinosi oporavku motorike nakon oštećenja ili bolesti mozga i leđne moždine. Oporavak pokreta poboljšava se kroz intenzivno, raznovrsno, ponavljajuće i motivirajuće motoričko vježbanje koristeći robotske, senzorne i računalno potpomognute uređaje koji povećavaju i pojačavaju učinke rehabilitacije.

Napredna neurorehabilitacija kombinacijom konvencionalne te robotske terapije omogućuje kod pacijenata postizanje najbolje mogućih rezultata.

Robotska neurorehabilitacija omogućuje:

  • rehabilitaciju gornjih i donjih ekstremiteta
  • terapiju za sve dobne skupine i u svim fazama rehabilitacije
  • efikasnu, motivirajuću, personaliziranu terapiju
  • kontinuirano mjerenje rezultata i napretka rehabilitacije
  • vraćanje pokreta i hoda

Rehabilitacija hoda na uređaju PERPEDES podržava pojedince na putu postizanja najvišeg stupnja neovisnosti u svakodnevnom životu

Moždani udar iznenada i snažno

Moždani udar izravno oštećuje neurone u mozgu i uzrokuju lezije na mozgu a time i poremećaje u kretanju, govoru, osjećajima i razmišljanju, ovisno koje područje mozga je zahvaćeno. Iako uglavnom moždani udar pogađa starije osobe od 65 godina i više, moždani se može desiti bilo kome bez obzira na dob. Zato obratite pozornost na najčešće simptome moždanog udara kao što su: paraliza ili oduzetost lica, ruku i nogu, smetnje u govoru i razumijevanju govora, smetnje vida, glavobolje te poremećaj hoda.

Uz pomoć TYMO ploče mogu se izvoditi razne vježbe: sjedenje i stajanje, sa i bez pridržavanja

Važno je započeti sa intenzivnom rehabilitacijom čim prije, vrlo brzo nakon moždanog udara ili neke druge ozljede mozga, a kako bi se postigli čim bolji rezultati oporavka. Cilj robotske neurorehabilitacije je oporavak izgubljenih vještina i pokretljivosti te osposobljavanje za samostalno funkcioniranje u svakodnevnom životu.

Aritherin stručni tim predvodi Anđelka Hajvaz dr. med., spec. fzikalne medicine i rehabilitacije

Rehabilitacija na uređaju PABLO nudi mnogobrojne mogućnosti mjerenja, između ostalog hvatove šake

DIEGO je napredan robotski terapijski uređaj za rehabilitaciju ruke i ramena

Saznajte više. Rezervirajte termin pregleda.

Petrova 128, 10000 Zagreb, T +385 1 444 0074

www.arithera.hr

www.robotska-neurorehabilitacija.eu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:02