LJETO U AUSTRIJI

Salzburg – jedna od najljepših pozornica svijeta

 
Popp Hackner

Salzburg je poznat u svijetu kao rodno mjesto Wolfganga Amadeusa Mozarta, ali kao i pozornica Festivala u Salzburgu. Tko malo pobliže pogleda, otkrit će savršenu harmoniju prirode i arhitekture usađenu u prelijepu panoramu okolnih planina.

Šetnjom ovim baroknim gradom koji leži na rijeci Salzach i čini dio svjetske kulturne baštine UNESCO-a upit ćete povijest ovog grada. Dvorac Mirabell i vrt koji ga okružuje nude pogled kao s razglednice na simbol Salzburga – moćnu utvrdu Hohensalzburg koji će Vam oduzeti dah. Srce starog grada čini srednjovjekovna ulica Getreidegasse gdje je rođen najpoznatiji sin Salzburga, W. A. Mozart, a danas se ubraja u najljepše i najposjećenije ulice za kupovinu na svijetu.

Cafe Konditorei Fuerst

Ovdje se vrijeme rado provodi u kavanama s bogatom povijesti, u kavani Tomaselli, najstarijoj kavani u Austriji, ili odmah preko puta u kavani Fürst gdje još uvijek možete okusiti originalne Mozart kugle iz Salzburga koje ručno radi praunuk izumitelja. Večer možete provesti uz zvukove Mozart Dinner Concerta, u najstarijem restoranu srednje Europe uz zvukove Mozartovih arija i večerom prema.

Tourismus Salzburg

Salzburg: „Rim Sjevera“ – od crkvene države do crkvenog grada

Više od 1000 godina Salzburg je bio crkvena država u kojoj se svjetovna i crkvena moć spajala u rukama kneza nadbiskupa. Poslije Vatikana Salzburg je bio najvažnija crkvena metropola. Taj povijesni značaj između ostalog bio je razlog zašto je UNESCO Salzburgu dodijelio status „svjetske kulturne baštine“. Uzbudljiva povijest Salzburga iznjedrila je mnoge priče o tom gradu, a također je današnjem Salzburgu u nasljeđe ostavila impresivno i raskošno lice kojim se taj grad danas ponosi. Barokni trgovi, maleni prolazi i zadivljujuća količina crkvi i samostana dokaz su nasljeđa knezova nadbiskupa ne samo u području arhitekture već i u području umjetnosti i kulture.

Stiegelkeller Terassen am Mönchsberg mit Blick auf die Altstadt und Dom
Guenter Breitegger

Paket Salzburg Card s 2 ili 3 noćenja / 48 ili 72 sati uključuje

Salzburg Card možete podići na recepciji svog hotela.

- 2 noćenja uklj. švedski stol za doručak u pojedinim odabranim hotelima

- besplatna, jednokratna ulaznica za sve znamenitosti grada unutar 48/72 sati

- besplatan prijevoz javnim prijevoznim sredstvima unutar 48/72 sati

- privlačni popusti za posjete kulturnim priredbama

- popusti za mnoga izletišta

Cijena: U hotelu s tri zvjezdice od 134 € ili od 189 € po osobi / u hotelu s četiri zvjezdice od 154 € po osobi ili od 219 € po osobi.

Getreidegasse in Salzburg, Bilder Tourismus Salzburg 2014
Tourismus Salzburg GmbH
Tourismus Salzburg

Serije koncerata i festivali

Nadbiskupi iz Salzburga veliku su pažnju posvećivali glazbi. Pozvali su značajne umjetnike iz cijele Europe i poticali skladatelje poput Leopolda i Wolfganga A. Mozarta. Luk ove glazbene baštine obuhvaća koncerte zborova, nastupe orguljaša pa sve do vrhunske glazbene pratnje na svetim misama.

Möchsberg beim Stiegelkeller mit Blick auf den Dom
Tourismus Salzburg

Salzburško marionetsko kazalište

U 2019. godini Salzburško marionetsko kazalište između ostalog nudi dvije izvrsne produkcije koje ne smijete propustiti: Čarobnu frulu i The Sound of Music.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:22