Seasplash festival 2019.: Nova imena zatvaraju program MainSplash pozornice po danima

    AUTOR:

  • OBJAVLJENO:
  • 11.06.2019. u 14:28

 

Ostalo je nešto više od dva mjeseca do početka 17. Seasplash festivala, posebnog exodus izdanja, koje će se ove godine po prvi put održati na novoj festivalskoj lokaciji - plaži Martinska kod Šibenika od 18. do 21. srpnja. Seasplash se tako pridružuje inicijativi od šest festivala koji će se održati na toj novoj festivalskoj ljetnoj destinaciji.

Ususret novom izdanju, Seasplash je upravo objavio nova imena koja će nastupiti na glavnoj festivalskoj pozornici - MainSplashu, kao i raspored te pozornice po danima. Niz novih međunarodnih i domaćih izvođača povezuje činjenica da se radi redom o višečlanim bendovima i actovima. Oni se pridružuju najvećim imenima festivala kao što su: Lee Scratch Perry, Scientist, Mad Professor i Dub Pistols. Srpski roots reggae bend Soulcraft, sastavljen je od iskusnih reggae glazbenika koji su više od dva desetljeća prisutni na sceni i inspirirani roots reggae zvukom ’70-tih i ’80-tih godina prošlog vijeka. Od 2017. Soulcraft započinje suradnju s reggae vokalom Ras Mc Beanom iz Gvajane, s kojim i po prvi put nastupaju na Seasplashu. Još jedna mnogočlana glazbena poslastica stiže iz Francuske - veseli osmeročlani francuski bend Joke, koji na jedinstven način spaja rock, funk, dub, reggae, hip-hop, ska i punk glazbu. Nešto brži i žešći zvuk na Seasplash donose njihovi zemljaci Dubamix, koji naginju electro-dub, UK steppa i drum'n'bass žanrovima, a čiji će ovo biti premijerni nastup na festivalu. Po prvi put na festival stižu i talijanski Patois Brothers čiji je zvuk inspiriran umjetnicima kao što su Bob Marley, Johnny Clarke i Black Uhuru. Hrvatsku dub scenu predstavit će petočlani bend Bamwise koji kombiniraju jamajkanskim dub i reggae zvuk sa svježim elementima suvremene elektroničke glazbe. Vraća se i bend koji je prošle godine oduševio publiku svojim obradama roots-rock-reggae-dancehall-ska-dub hitova - One Dread. A po prvi put na pozornicu Seaslasha penje se i trap bend iz Zagreba - High5, koji su svoj status sjajnog live benda zacementirali s dva odlična albuma.

Ras Mc Bean

 

Joke

Bamwise

Dubamix

Patois Brothers

One Dread

High5

 

 

Program MainSplash pozornice po danima:

 

Jednodnevne, vikend i grupne ulaznice od sada u prodaji!

Od sada uz festivalsku ulaznicu koja uključuje četiri dana programa u prodaji su jednodnevne (jedan dan po izboru), vikend (vrijede za petak i subotu) i grupne ulaznice za Seasplash festival. Ako ti i tvoji prijatelji kupite četiri ulaznice, petu vam poklanja Seasplash festival. Uz svaku vrstu ulaznica kampiranje je besplatno.

 

Prvi koncert otvorenja Seasplash festivala, na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku!

 

Do sada najavljeni izvođači:

LEE SCRATCH PERRY - SCIENTIST - MAD PROFESSOR - DUB PISTOLS - RAS MC BEAN & SOULCRAFT - NEW YORK SKA-JAZZ ENSEMBLE - VIBRONICS - EDO MAAJKA (SUPPORT BY FRENKIE & DJ SOUL) - CAUSE4CONCERN - JANAKA SELEKTA - KRAK IN DUB - JAH FREE - DIGITRON SOUND SYSTEM - BRAIN HOLIDAYS - JOKE - DUBAMIX - BAMWISE - BASS CULTURE - WARRIOR CHARGE - PATOIS BROTHERS - ONE DREAD - MOBY STICK - KALI FAT DUB - BANANA ZVUK - HIGH5 - BOCA SOUND SYSTEM - SAPLEO - INKA - PLUVIO - FULLSTEP PHIL

 

Seasplash virtualno i društveno:

www.seasplash-festival.com
www.facebook.com/seasplash.festival
www.instagram.com/seasplash.festival
www.youtube.com/seasplashfestival