Školarci spremni, roditelji sretni

Tradicionalno, čim zakoračimo u drugu polovinu 8. mjeseca, roditeljima i učenicima javlja se mala nervoza i stres uoči nove školske godine, a što kolovoz više odmiče svom kraju, rastu i nervoza i redovi.

Kako se pripremiti za uspješan početak te što je sve uopće potrebno da bi naša djeca bezbrižno krenula u nove školske pobjede, provjerili smo na eKupi – hrvatskom Web Trgovcu Godine s ponudom od preko 400.000 proizvoda.

Opremanje školarca je zahtjevan proces koji traži i vremena i novca, počevši od udžbenika pa sve do slobodnog vremena za odmor od školskih obaveza – možda će vam ova lista olakšati organizaciju, ali i raspodjelu budžeta.

1. Udžbenici

Kupnja udžbenika je uvijek bila stresna – gužve i čekanje u redovima su donedavno bili neizbježni, ali Internet trgovina nam je svima pojednostavnila život.

Ove godine je već više od 60.000 roditelja naručilo udžbenike na eKupi i dok su neki već dobili svoje pakete, vrijedne ruke eKupijevaca pakiraju ostale i brinu da udžbenici svima stignu na vrijeme. Proces kupnje je vrlo jednostavan – potrebno vam je tek nekoliko klikova da u košaricu spremite omotane udžbenike, pribor i personalizirane naljepnice, s dostavom kad vi to odaberete. Sigurno ćete se razveseliti i poklon bonom od 100kn koji možete iskoristiti na proizvode iz ljetnog kataloga.

2. Školski pribor

Nove torbe, pernice ili bilježnice su omiljene našim đacima. U školskoj dobi počinju graditi svoj stil, a spomenuti školski pribor je jedan od njegovih segmenata. Govoreći o ovogodišnjim trendovima, za mlađe školarce su i dalje najpopularnije anatomske i ergonomske torbe, kao i torbe na kotačićima s njihovim omiljenim TV likovima – Hello Kitty, Frozen, Spiderman i Angry Birds. Osim toga, djevojčice obožavaju liniju Violetta, a dječaci pribor s nogometnim motivima. Stariji učenici mahom odabiru zabavne bilježnice s natpisima #croatiantragedies.

Osim navedenog, u školski pribor za svakodnevnu upotrebu spadaju geometrijski pribor, likovni pribor vrećice za tjelesni odgoj i dodatni, a nisu na odmet i dodatni materijali za učenje.

3. Odjeća i obuća

Djeca rastu jako brzo pa će se teško dogoditi da se prošlogodišnja odjeća i obuća mogu koristiti i u novoj školskoj godini. Odjeća za školu bi prvenstveno trebala biti pristojna i udobna, a onda i zadovoljiti želje vaše djece. Na listu najvažnijih odjevnih predmeta svakako uvrštavamo cipele/tenisice, tople i nepromočive zimske čizme, tenisice i trenirku za tjelesni odgoj, jaknu i kišobran, a nemojte zaboraviti i na kapu, šal i rukavice.

4. Gadgeti

Školska svakodnevica nama, pripadnicima starije generacije, izgledala je dosta drugačije. Roditelji nas nisu mogli nazvati na mobitel, referate smo pisali uz pomoć enciklopedija u knjižnici, a jezike smo, osim u školi, učili na organiziranim tečajevima. Razvoj tehnologije i Interneta, učinio je znanje i informacije dostupnijima, a komunikaciju lakšom. Uz mobitel su nam djeca uvijek blizu, dok im laptop ili tablet pružaju mnogo mogućnosti, a prije svega da budu u trendu s tehnološkim promjenama, a tu su i sve popularniji „smart“ satovi koji omogućavaju bolju organizaciju, pa čak i brigu o zdravlju. Ukoliko vam budžet to dozvoljava, priuštite djecu evoluciju u skladu s njihovom okolinom.

5. Slobodno vrijeme

Nakon intelektualnih napora, vrlo je važan odmor i slobodno vrijeme. Kako ga provesti, to svakako ovisi o afinitetima vaše djece. Poticanje na sportske aktivnosti smatramo hvalevrijednim pa makar se to odnosilo i samo na odlazak u školu biciklom, ali i bezbrižna igra je također neizostavna. Uključite se u njihovo slobodno vrijeme i organizirajte večer društvenih igara ili obiteljsko prvenstvo uz popularni PlayStation – zabava i smijeh olakšavaju sve brige, pa i one školske.

6. Pažnja i razumijevanje

I najvažnije smo ostavili za kraj – prije svih navedenih točki s naše liste, prvo što vašim učenicima treba su pažnja i razumijevanje roditelja. Dijelite njihove školske probleme, pomozite im, nagradite ih kad zasluže, ali ih i naučite lekciju. Iz odrasle perspektive, škola nije neki bauk, ali ne zaboravite da je malim glavicama to centar svijeta.

Zato vam eKupi i ove godine olakšava pripremu uz brojne dodatne pogodnosti, provjerite ih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:12