Slavonija ima vrijedne ljude. Mi ih zapošljavamo.

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 30.11.2018. u 13:43

 

Da Hrvati iseljavaju iz Hrvatske već je stara vijest. Prema podacima njemačkog statističkog zavoda, od 2011. do 2016. godine u Njemačku se uselilo 206 654 Hrvata. Primarno iseljavaju ljudi iz područja gdje ima najmanje posla, a to je – Slavonija. Znanstveni rad Demografsko pražnjenje Istočne Hrvatske upozorava da bi do 2030. godine Slavonija mogla čak 20 posto manje stanovništva. Kako se to može spriječiti? Zapošljavanjem ljudi, dakako. A ako se u Slavoniji negdje moglo zaposliti, onda je to drvna industrija.

 

"Spačva bi danas zapošljavala više od 1 000 radnika da na temelju Pisma razumijevanja za ugovaranje okvirnih i godišnjih ugovora za kupoprodaju trupaca nije dobila 10 posto manje sirovine. Time su blokirani naši ambiciozni poslovni planovi za dodatnim zapošljavanjem i širenjem proizvodnje. Poduzimamo sve što je u našoj moći kako bi poduzeće koje se smjestilo usred spačvanskog bazena ostalo jedan od najvećih i najvažnijih poslodavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji kao i nositelj razvoja”, dr. sc. Josip Faletar, predsjednik Uprave Spačve d.d., dobitnik nagrade za CROMA Menadžer godine u kategoriji velikih trgovačkih društava.

 

Drvna industrija ima veliki potencijal i budućnost, pogotovo u Slavoniji, gdje raste hrast lužnjak. Upravo je hrast lužnjak najvažnija sirovina od koje već više od 60 godina Spačva i njeni zaposlenici osiguravaju sebi i svojim obiteljima sigurnu egzistenciju. Smještena u Vinkovcima, Spačva je godinama je jedan od najvećih i najvažnijih poslodavaca u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a u Spačvi se izmjenjuju generacije očeva i sinova, majki i kćeri.

 

Spačva ima dugu tradiciju, posluje od 1956. godine kada je osnovana drvna industrija Slavonski hrast Vinkovci. Ime Spačva se koristi od 1961. godine kada se drvna industrija Slavonski hrast spojila sa šumarskim gospodarstvom Spačva. Fokusom na izvoz proizvoda visoke dodane vrijednosti u posljednjih šest godina udvostručeni su prihodi, a značajno je povećana i profitabilnost. U modernizaciju proizvodnje je uloženo 60 milijuna kuna, i to u infrastrukturu i opremu, sušare i trenutno najmoderniji furnirski nož te vrste instaliran u neku tvornicu u Europi.

 

Od 850 radnika tek je njih 300 iz Vinkovaca, a većina radnika dolazi iz okolnih sela, čime Spačva potiče ruralni razvoj i neposredno doprinosi projektu Slavonija - ostanku u Slavoniji. Prosječne plaće radnika Spačve veće su od prosjeka drvne industrije i Vukovarsko-srijemske županije. Konstantan rast potražnje za Spačvinim proizvodima na međunarodnom tržištu nudi mogućnost zapošljavanja još 200 radnika.

 

Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici www.spacva.eu