Službeno otvoren prvi JAZZ & WINE festival u Starom Gradu na Hvaru

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 20.07.2018. u 11:54

Martina Cvek

Prvi dan festivala zasvirali Joe Pandur Organic Trio feat. Jana Fabijanić

Sinoć je na prepunom Trgu Škor u Starom Gradu na otoku Hvaru službeno otvoren prvi Jazz & Wine festival. Prvu večer festivala posjetiteljima se predstavio poznati hrvatski glazbenik Joe Pandur sa svojim sastavom Joe Pandur Organic Trio, zajedno s vokalisticom Janom Fabijanić. Posjetitelji su uz vrhunske jazz izvedbe uživali i u istinskom mediteranskom šarmu Staroga Grada te kušanju vina nekoliko poznatih hvarskih, ali i kontinentalnih vinarija.

Martina Cvek
 
Martina Cvek

Navedeni festival spoj je vrhunske jazz glazbe i kvalitetne domaće enološke ponude pa će kroz pet dana održavanja festivala, među ostalim, posjetitelji uživati u jazz izvedbama Yogija Lonicha, Kristijana Beluhana, Jana Kinčla i Regisa Kattiea.

Organizatori ove manifestacije su Goran Grubišić i Joe Pandur, iskusni glazbenik te dobitnik nekoliko Porina za jazz izvedbu.

Martina Cvek
 

„Ovo je jedan super ljetni jazz program koji smo spojili s fenomenalnim hvarskim vinima. Po prvi puta održava se u Hrvatskoj, a već je odavno zaživio u svim velikim svjetskim vinskim regijama. Nadamo se da će ovo postati jedna tradicija predivnog spoja jazz glazbe i vina.“ – izjavio je umjetnički direktor festivala, Joe Pandur.

Martina Cvek
 

„Na organizaciju festivala odlučili smo se jer mislimo da je otok Hvar zaslužio jednu takvu manifestaciju. Tim prije što je poznat kao otok vina, jer kao lokalitet dugo baštini vinsku kulturu - još od trećeg stoljeća prije Krista. Također, Stari Grad jedan je od najstarijih gradova u Republici Hrvatskoj i prepun je arheoloških i kulturnih spomenika. Koncept festivala je da se na malom trgu uz koncertne izvedbe ponajboljih hrvatskih jazz glazbenika i njihovih prijatelja i gostiju iz inozemstva mogu degustirati i hrvatska vina.“ – zaključio je Goran Grubišić, organizator festivala.

Martina Cvek
 

Ako je suditi prema prvoj Jazz & Wine večeri i broju posjetitelja te njihovim oduševljenjem novim kulturnim sadržajem Starog Grada, svakako je za očekivati kako će otok Hvar i iduće ljeto privući još veći broj turista i posjetitelja.