Perspektivna zanimanja u turizmu

Steknite licencu za turističkog vodiča ili voditelja poslovnice prije zakonskih promjena!

Produljenje turističke sezone i povećanje broja turista doveli su do potražnje za turističkim vodičima i voditeljima poslovnica turističkih agencija.

Novi Zakon o pružanju usluga u turizmu stupio je na snagu 1. siječnja 2018. godine. Ministarstvo turizma uskoro će objaviti i nove pravilnike po kojima će polaganje stručnih ispita biti složenije i skuplje. To ukazuje na mogućnost da su tečajevi i stručni ispiti koje su visokoškolske ustanove najavile za siječanj 2019. i posljednji koji se izvode po starim, nešto lakšim uvjetima. Pri tome treba naglasiti da će svi kandidati koji pohađaju ove tečajeve polagati ispite prema starom pravilniku, neovisno o tome hoće li se u međuvremenu objaviti novi pravilnik, bitno je samo da je program tečaja započeo prije nego je objavljen novi pravilnik.

Visoka škola Aspira organizira u Splitu i Zagrebu programe za polaganje stručnih ispita za turističkog vodiča te voditelja poslovnice. U Splitu seminar za turističke vodiče i voditelje poslovnice počinje 21. siječnja, a u Zagrebu kreću seminar za turističke vodiče kreće 17. siječnja, a za voditelje poslovnice 24. siječnja.

Vodiči po položenom općem dijelu ispita mogu odabrati i posebni dio u Zagrebu za: Grad Zagreb i Zagrebačku županiju, Istarsku županiju, Karlovačku i Ličko-senjsku županiju, Primorsko-goransku, Sisačko-moslavačku, te Krapinsko-zagorsku županiju. U Splitu se održava program za četiri dalmatinske županije: Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Šibensko-kninsku i Zadarsku županiju.

Praksa kao temelj stjecanja licence

Upisom seminara za turističkog vodiča na Aspiri jamčite sebi kvalitetno zaposlenje u turizmu. Od iskusnih ćete profesionalaca imati priliku naučiti sve tajne prakse. Težište programa leži na poznavanju hrvatske baštine kroz povijest, geografiju, povijest umjetnosti, hrvatski jezik i književnost. Usmjerenost programa na praksu ogleda se i kroz terensku nastavu, gdje će polaznici steći i praktična iskustva vođenja turista.

Voditelj poslovnice u pravom smislu riječi

Stručni ispit za voditelja poslovnice turističke agencije u Aspiri također se ističe izrazitim fokusom na praktične aspekte suvremenog poslovanja. Uz sadašnje se uvjete poslovanja obrađuju i teme vezane uz skoru implementaciju nove europske direktive o paket aranžmanima u hrvatski pravni sustav. Ključna predavanja izvode eksperti s velikim iskustvom u nastavi i brojim stručnim radovima na temu poslovanja turističkih agencija.

Termini održavanja nastave i polaganja teorijskih dijela oba stručna ispita izrazito su fleksibilno postavljeni. Popodnevni termin cjelokupne nastave prilagođen je zaposlenim kandidatima. Moći ćete birati između većeg broja ispitnih rokova, po jedan tjedno. Priprema i polaganje stručnih ispita idu brzo i učinkovito uz spremne nastavne materijale, te ljubazno osoblje uvijek spremno pomoći ako što zapne.

Vrlo konkurentnu cijenu naglašavaju razne mogućnosti plaćanja: odjednom po sniženoj cijeni, na tri rate, ali i kroz obročnu otplatu do 12 rata. Posebni se popusti nude polagačima oba stručna ispita, kao i prijavljenima iz iste pravne osobe. Upute za prijavu kandidata i više informacija o programu za turističke vodiče naći ćete na https://www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/turisticki-vodic/, a za voditelje poslovnica na https://www.aspira.hr/cjelozivotno-obrazovanje/voditelj-turisticke-poslovnice/.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:40