MIRIS JE U ZRAKU

Stiže sezona kuhanog vina, pripremite se u tri koraka

    AUTOR:
    • Sponzorirani sadržaj

  • OBJAVLJENO:
  • 27.09.2019. u 16:10

Top view of the girl's hands in a winter sweater are holding a big black cup with hot mulled wine. The concept of cozy winter Holidays.
Getty Images/iStockphoto

 

Dani su sve kraći i hladniji, jesen je i službeno stigla što znači da je vrijeme za grijanje uz kuhano vino! Miris i okus kuhanih vina koketirat će s nama na ulicama gradova, u kafićima, ali možete ga pripremiti i kod kuće uz samo malo truda.

Kako bi vam u okrilju vašeg doma kuhano vino ispalo savršeno, nemojte koristiti staro otvoreno vino za koje ni sami ne znate koliko dugo već stoji u kuhinji. Upotrijebite svježe vino kako bi dobili što ukusniju jesensku pitku slasticu.

 

Za idealnu punoću okusa, upotrijebite začine koji daju tu posebnu vinsku čar. Zvjezdasti anis, cimet, đumbir, kardamom i muškatni oraščići odlično se nadopunjuju, a ako želite, možete dodati i sezonsko voće poput jabuka, naranči ili limuna. Naravno, bez klinčića nema ni dobrog kuhanog vina.

Ono što nikako ne smijete zaboraviti kod kuhanja vina jest slatkoća. Možete koristiti klasičan bijeli šećer, ali i smeđi ili se poigrati s nekoliko žlica meda.

Svakako posebnu pažnju obratite na samo kuhanje vina. Naime, bitno je da se vino kuha na niskoj temperaturi i da ne zavrije jer će u tom slučaju dobiti gorak okus koji nipošto nije nešto u čemu ćete uživati.

Mulled wine in white rustic mugs with spices and citrus
Getty Images/iStockphoto
 

Za sam kraj, ako vam je vino preintenzivnog okusa, dodajte vode, ali ne više od jedne četvrtine. Ako želite eksperimentirati s dodatnim okusima, pomoću voćnih čajeva možete dodatno obogatiti okus, a ako dodajete arome žestokih pića poput rakije ili konjaka, svakako pripazite s doziranjem.

Vrhunska vina za potpuno uživanje i relaksaciju pronađite u INTERSPAR ponudi