Svečano otvorenje tvornice parketa Bauwerk Boen Group u Đurđevcu

U Đurđevcu je, 24. svibnja 2018., svečano otvorena nova tvornica parketa.

Bauwerk Boen Group je 2016. preuzela postojeću tvrtku u Đurđevcu te je uz puno truda unutar godinu dana istu pretvorila u jednu od najmodernijih tvornica parketa u Europi. Grupa je tako postavila strateške temelje za budućnost te osigurala održivu proizvodnju vrhunskih proizvoda.

Dominik Sauter, predsjednik nadzornog odbora grupe i Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske prerezali su crvenu vrpcu na jedinstven način – zajedno su raspilili trupac. Tom prilikom bodrili su ih svi prisutni te se nadamo se da je ova simbolična gesta i „timski rad“ dobar znak budućeg uspješnog poslovanja tvrtke Bauwerk Boen Đurđevac u Hrvatskoj.

Preko 100 gostiju, među njima i švicarski veleposlanik u Hrvatskoj, H.E. Stafan Estermann, norveška veleposlanica u Hrvatskoj, H.E. Astrid Versto i Predrag Štromar, hrvatski podpredsjednik bili su impresionirani modernom tvornicom parketa u Đurđevcu.

Cijeli proizvodni krug tvornice Bauwerk Boen u Đurđevcu smješten na ca. 130.000 m2 uz brojne proizvodne hale opremljene najmodernijim strojevima i stručnim radnicima, ostavili su dubok dojam na sve prisutne.

250 trupaca se prerađuje na dan. Na slici: Klaus Brammertz i Igor Benaković, Managing Director ad interim Bauwerk Boen d.o.o.

Dojmove svih pozvanih ukratko je rezimirao Klaus Brammertz, CEO Bauwerk Boen Group i predsjednik Bauwerk robne marke a.i.: „Otvorenje nove tvornice parketa u Đurđevcu je velik uspjeh i važan korak za Bauwerk Boen Group na putu da postane najvrijedniji europski proizvođač parketa.”

Nova 130.000 kvadratnih metara velika tvornica parketa u Đurđevcu, Hrvatska (pogled odozgo)

Gostima koji su došli iz cijele Europe (veleposlanici Švicarske i Norveške, predstavnici inozemnih medija, proizvođači, dobavljači ) prezentiran je cijeli kraj te im tako omogućen i obilazak poznate lokalne šume u Repašu ( 4.218 hektara), a potom i posjeta dvorcu Stari grad u Đurđevcu.

Novoizgrađena pilana kapaciteta 25.000 m3 godišnje

Bauwerk Boen uprava sa Klaus Brammertzom za otvaranje hrvatske tvornice zasadili hrast.

O Bauwerk Boen Đurđevac

Novoizgrađena pilana ima kapacitet od 25.000 kubičnih metara, a u parket se dnevno ( dvosmjenski rad) preradi 250 trupaca iz Hrvatskih šuma, odnosno oko 100 kubičnih metara trupaca.

Nakon testne faze, u pogon je puštena lakirnica dužine ca. 120 metara s mogućnošću lakiranja 4.500 m2 parketa dnevno, a u svibnju 2018, započeta je proizvodnja gotovog 3-slojnog asortimana parketa sa “Click” sistemom.

Klaus Brammertz gleda u budućnost. “Otvorenje nove tvornice parketa je važan korak za Bauwerk Boen Group da postane najvrijedniji proizvođač parketa u Europi.

Sveukupno se u Bauwerk Boen u Đurđevcu godišnje može proizvesti volumen od 1.1 milijuna m2 parketa.

Tijekom prošle godine zaposleno je preko 150 novih radnika te tvornica u međuvremenu broji preko 275 zaposlenih, čime se dokazala kao tvrtka koja pridonosi održavanju i stvaranju novih radnih mjesta u ovom dijelu Hrvatske.

U modernoj tvornici parketa u Đurđevcu moguće je proizvoditi volume od 1.1 milijuna kvadratnih metara parketa godišnje

U pilani se u raznim koracima trupci prerađuju u elemente. Najprije se deblo reže pomoću tračne pile, zatim se sortira piljena građa, ponovno pili i slaže.

Održivost i ekološki zahtjevi

Sa ovom novom tvornicom Bauwerk Boen Group dokazuje da im je u fokusu održivost i ekološko gospodarenje. Odvijanje proizvodnje u zemlji porijekla sirovine, poboljšano iskorištenje te racionalizacija troškova transporta drveta u želji za što manjim opterećujem okoliša, samo su neki od pokazatelja ovih visoko postavljenih ciljeva u održivoj proizvodnji i zaštiti okoliša.

Šuma Repaš, 4.218 hektara veličine: Šuma je važna gospodarska grana za Hrvatsku.

O Bauwerk Boen Group

Bauwerk Boen Group je vodeći europski dizajner i proizvođač parketnih podova u premium segmentu kao i drugi najveći europski sudionik na tržištu drvenih podova. S godišnje oko 9,2 milijuna kvadratnih metara prodanog parketa pod dvijema robnim markama Bauwerk i Boen grupa nudi komplementiran asortiman 2-slojnih i 3-slojnih parketa kao i vrhunske drvene podove za sportske dvorane. Ključna tržišta Švicarska, Norveška i Njemačka kao i Austrija, Engleska, Francuska, Kina i SAD obrađuju lokalna društva kćeri. Administrativno glavno sjedište grupe se nalazi u St. Margrethen/Švicarska. Proizvodni pogoni se nalaze u St. Margrethen, Kietaviškes/Litva, Kaliningrad/Rusija i Đurđevac/Hrvatska. U 2017. poslovnoj godini Bauwerk Boen Group je privredila neto promet od CHF 285 milijuna i zapošljava oko 1.800 radnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:08