KONFERENCIJA U ZAGREBU

Svijet je zahvatila četvrta industrijska revolucija – na kojoj je strani Hrvatska?

Poslovno-informatička konferencija KING ICT-a održava se dvanaesti put i okuplja viđe od 400 sudionika iz ICT industrije, javne uprave i stručne javnosti

Pridružite se, zabilježite i komentirajte jer ponovo dolazi Dan otvorenih vrata KING ICT-a koji će se održati 29. ožujka 2017. u hotelu Antunović s početkom u 10 sati. Tema konferencije je digitalizacija, inovacija i revolucija te vam u nastavku donosimo točke kojih će se sudionici dotaknuti na konferenciji.

Hrvatska želi učinkovitu i dostupnu javnu upravu i za to ima Akcijski plan težak 880 milijuna kuna. Predstavnici Ministarstva uprave govorit će o mjerama koje pojednostavljuju pravila i ubrzavaju rad javne uprave, povećavaju pravnu sigurnosti te uključuju digitalizaciju svih procesa kako bi se proširile e-usluge građanima i poduzetnicima, povezala sva tijela državne uprave te uspostavio jedinstven način komunikacije građana s državnom upravom.

Je li Hrvatska ulagačka destinacija? O tome će uvodno izlagati Vedrana Kašić Jelušić, direktorica EBRD-a za Hrvatsku, a EBRD-ovo financiranje ICT projekata na posebnoj će radionici pojasniti ekspert te banke Dino Shiatis

Ulazak Hrvatske u Schengenski prostor jedan je od strateških ciljeva i složenih projekata s kojima se Hrvatska uspješno nosi i u kojem mogu doći do izražaja kapaciteti i inovativnost tehnološkog sektora i ICT industrije. Schengenski projekt prezentirat će Joško Dorić, pomoćnik ministra unutarnjih poslova

Modernizacija i proširenje Zračne luke Dubrovnik jedan je od najvećih investicijskih projekata za koji vlada veliko zanimanje stručne i šire javnosti. O izazovima tog projekta, značajnog i za ICT, transportnu i turističku industriju, govorit će Roko Tolić, direktor Zračne luke Dubrovnik

Jedan medvjedić, jedna inovativna ideja, jedna priča o uspjehu na tržištima od Europe do Amerike – to je Teddy the Guardian, medvjedić koji složenom aparaturom brzo i pouzdano mjeri vitalne znakove bolesnog djeteta. Svoju će inspirativnu priču o uspjehu ispričati Josipa Majić.

U raspravama i izlaganja 12. DOI konferencije razmijenit ćemo mišljenja i informacije o digitalnim vještinama, znanju i tehnologijama, o pripremljenosti za cyber napade i svemu što pred Hrvatskom stoji na tom putu.

I ove godine u DEMO sobi posjetitelje očekuje čak 15 inovativnih rješenja koja „čuda rade u praksi“, jer povezuju, nadziru, otkrivaju, unapređuju, analiziraju i štite informacije, poslovanje, ljude i sustave.

Radionice su već dvije godine pravi hit DOI konferencije, a na ovogodišnjih sedam radionica bit će riječi o nizu novih sigurnosnih rješenja kao i onih za unapređenje poslovanja.

Kao i uvijek, DOI konferencija je besplatna za sve sudionike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:44