BFF BANKING GROUP

Transakcija osnažuje međunarodnu prisutnost Grupe i donosi snažnu ekspertizu na tržište usluga faktoringa u Hrvatskoj

    AUTOR:
    • Promo

  • OBJAVLJENO:
  • 15.01.2019. u 09:49

 

BFF Banking Group, vodeći europski pružatelj usluga  u upravljanju i prijenosu faktoring potraživanja dobavljača od javne uprave i europskog zdravstvenog sustava, objavila ja kako je  završila  svoj prvi otkup potraživanja u Hrvatskoj. 

 

BFF je otkupio komercijalna potraživanja jedne globalne kompanije specijalizirane  za ortopedske proizvode od glavnih bolnica u Hrvatskoj, kroz bezregresni faktoring.

 

Grupa je počela poslovati u Hrvatskoj u okviru slobode pružanja usluga kako bi pomogla  nacionalnim i multinacionalnim kompanijama da učinkovitije upravljajuju svojim obrtnim kapitalom u odnosu na javni sektor. Time je Hrvatska postala osmo tržište, uz Italiju, Poljsku, Češku, Slovačku, Španjolsku, Portugal i Grčku.

 

„Širenjem  prisutnosti naše Grupe u Hrvatskoj povećavamo mogućnost da zadovoljimo potrebe dobavljača javne uprave diljem Europe. Nakon poljskog, češkog i slovačkog tržišta, dolazak u Hrvatsku predstavlja dodatni vjetar u leđa u širenju našeg poslovanja u središnjoj i istočnoj Europi“ – pojašnjava Massimiliano Belingheri, Glavni izvršni direktor BFF Banking Group. „Sada i hrvatskim dobavljačima javnog sektora u Hrvatskoj možemo pomoći da još učinkovitije upravljaju svojom likvidnošću zahvaljujući našoj stručnosti i snažnom know-how-u u pružanju bezregresnog faktoringa.“  

 

 

BFF Banking Group

 

BFF Banking Group, izlistana je na milanskoj burzi i vodeći je igrač specijaliziran za upravljanje i bezregresne transfere potraživanja od javne uprave u Europi.

BFF Banking Group  osnovana je u Italiji 1985. godine, na inicijativu predstavnika tamošnje farmaceutske i biomedicinske industrije zbog potrebe za upravljanjem potraživanja od talijanske zdravstvene skrbi.

 

U proteklih 30 godina grupa je razvila stručnost u upravljanju i bezregresnom faktoringu, šireći svoje usluge 2010. prema dobavljačima u Španjolskoj, potom 2014. u Portugalu te 2016. godine u Poljskoj, Slovačkoj i Češkoj, 2017. godine u Grčkoj te 2018. u Hrvatskoj. U 2017. godini, Grupa je ostvarila neto dobit u iznosu od 84 milijuna eura, s koeficijentom CET1 grupe koji je do kraja rujna 2018. iznosio 12,2%.

 

Ostale informacije na: bffgroup.com

 

Kontakti za medije:

MSL Publicis / Ivana Kuljis / [email protected] / +385 98 478 901

BFF Banking Group / Alessia Barrera / Head of Group Communications / [email protected] / +39 02 7202 3535