Tražite savršen dar? Onaj koji će inspirirati i oduševiti?

 
 Profil knjiga

Sjećate li se svoje najdraže knjige iz djetinjstva? Što vam je ostalo u sjećanju: likovi, radnja, pojedine rečenice? Pamtimo različite detalje, ali prije svega pamtimo čaroliju i uzbuđenje kad smo shvatili što sve knjiga može učiniti jednome trenutku, kamo sve s njom možemo poći.

Najbolji dio? To uzbuđenje osjetimo svaki put kad pročitamo dobru knjigu, bez obzira na to koliko godina imali. I zato se ne kaže uzalud da su knjige najljepši dar i nije slučajno da baš nikad ne zaboravljamo tko nam je poklonio koju knjigu. S njom, naime, poklanjamo i dobivamo cijeli jedan svijet.

Darujte i vi najljepši dar – knjigu! Evo prijedloga naših šest bestselera, knjiga koje inspiriraju i oduševljavaju. Tu su dva odlična romana, sjajna biografija, genijalan priručnik za prirodnu kozmetiku i dva predivna noviteta za djecu.

Sigurni smo da s ovim knjigama nećete pogriješiti. Odlučite samo kome ide koja knjiga. I, naravno, kao i uvijek, čitajte, čitajte, sve!

Više o našim knjigama čitajte na našoj Facebook stranici.

Jessie Burton: Muza
Zavodljiva, uzbudljiva i napeta „Muza“ nezaboravna je knjiga o žudnji i identitetu, ljubavi i opsesiji, originalnosti i varci – remek-djelo Jessie Burton čiji je roman „Minijaturistica“ preveden na tridesetak jezika te prodan u više od milijun primjeraka. „Muza“ je roman o dvjema ženama: emigrantici iz Trinidada koja živi u Londonu šezdesetih i boemki iz Španjolske tridesetih, ali i moćnoj tajni koja će ih povezati... Raskošno pripovijedanje, sjajna priča koja se čita kao triler – „Muza“ je roman koji se ne propušta!

Arundhati Roy: Ministarstvo potpune sreće

„Ministarstvo potpune sreće“ drugi je roman najznačajnije indijske spisateljice našeg doba, djelo koje se čekalo punih dvadeset godina nakon što je autorica osvojila svijet svojim potresnim, Bookerom nagrađenim romanom o životu dvoje blizanaca – „Bog malih stvari“. Njezin novi roman veličanstveno je djelo, istodobno iznimna freska društva, ali i intimno putovanje mnogim godinama i prostorima Indijskog potkontinenta. Djelo Arundhati Roy roman je zbog kojeg će vam se, kako su istaknuli kritičari, učiniti da ste proživjeli nekoliko života.

Profil knjiga

Brian Jay Jones: George Lucas – Jedan život

Na gotovo 500 stranica autor Brian Jay Jones ispričao je životnu priču momka iz malenog kalifornijskog grada koji je obožavao brze automobile, no nakon nesreće koju je doživio, odlučio se baviti filmom. George Lucas karijeru je započeo kao avangardni filmaš crpeći svoju inspiraciju iz stripova, a postao je revolucionarni inovator i tvorac filmskih spektakala nakon kojih industrija nikad više nije bila ista. Inspirativna, uzbudljiva priča o jednom od najutjecajnijih filmaša svih vremena, čovjeku koji nam je podario „Ratove zvijezda“, „Indianu Jonesa“, „Američke grafite“ i obilježio filmsku i pop-kulturu posljednjih desetljeća.

Kornelija Benyovsky Šoštarić: Biljke koje njeguju

Nakon golema uspjeha „Zelenog kvadrata“, prve knjige savjeta omiljene televizijske vrtlarice i najznačajnijeg priručnika o organskom vrtlarstvu u Hrvatskoj, Kornelija Benyovsky Šoštarić objavila je knjigu koja se bavi prirodnom kozmetikom, savršenu knjigu za sve koji paze na svoje zdravlje, kojima je prirodno važno i koji vole raditi rukama. „Biljke koje njeguju“ knjiga je u kojoj se nalazi brojni savjeti, ali i više od 50 detaljno objašnjenih recepata za prirodne pripravke za njegu kože i kose. Koristeći zdrave biljke i vrlo lako dostupne sastojke, svatko može lako napraviti vlastite kreme, losione, balzame, pastu za zube, tonike, maske, regeneratore i šumeće pločice za kupanje. I to sve u vlastitoj kuhinji s vlastitim kuhinjskim priborom.

Max Wainewright: Kako programirati 20 igrica u Scratchu

Savršen poklon za sve male genijalce koji svoju kreativnost, ideje i zamisli uz ovu knjigu mogu pretočiti u interaktivne igrice prepune akcije, zanimljivih likova, animacija i zvukova. Uz pomoć fantastičnih robota te jasnih i detaljnih uputa, djeca će lako svladati sve potrebne naredbe u Scratchu. Riječ je o jednostavnom, ali moćnom programskom jeziku, osmišljenom kako bi bio zanimljiv, jasan, zabavan i lako pristupačan djeci i roditeljima. A može se i besplatno preuzeti. Igrice su razvrstane prema težini, što omogućava i potpunim početnicima da napreduju i postanu pravi stručnjaci u programiranju.

Renzo Barsotti: Zmajevi – mitovi i legende

U svim zemljama svijeta postoje mnogobrojne legende o zmajevima. Tek su rijetki vidjeli ta čudesna i basnoslovna bića, a ipak svi znamo za njih. Ono najneobičnije jest to da razni narodi, i oni najudaljeniji jedni od drugih, bilo u prostoru, bilo u vremenu, pričaju priče o njima na isti način i s istim detaljima. To je dovoljno da nas navede da posumnjamo kako se u tim mitovima i legendama možda krije i nešto istine... „Zmajevi“ Renza Barsottija raskošno su ilustrirana knjiga koja otvara prozor u spektakularni svijet ovih legendarnih bića.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:50