Trener Juga Vjekoslav Kobešćak otkrio nam je svoj obavezni ritual prije izlaska iz kuće

 
 CROPIX

- Da, dobro ste čuli. Imam fobiju prema kućanskim aparatima i plinu pa prije izlaska iz kuće gasim sve što se može ugasiti i isključiti iz struje - smije se Vjekoslav Kobešćak, bivši vaterpolist, koji je posljednje dvije i pol godine trener Vaterpolskog kluba Jug CO.

Listopad je za trenera Kobešćaka, osvajača srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Atlanti, počeo uzbudljivo. Sa svojom Antonijom nedavno je dobio prvog sina, malenog Karla. Počela je i nova sezona regionalne vaterpolske lige. Navijači Juga očekuju obranu svih domaćih naslova nakon odlične 2016. godine, kao i plasman u završnicu Lige prvaka.

Kada je prije dvije i pol godine postao trener Vaterpolskog kluba Jug CO, Vjekoslav Kobešćak je nakon 40 godina života u Zagrebu stan zamijenio kućom, a metropolu manjim mjestom. Iako prije nije bio ljubitelj kuća, zbog ljepote konavoske prirode vrlo se brzo predomislio.

- U Dubrovnik sam došao zbog posla, a igrom slučaja dogodilo se da odem živjeti u Konavle. Iznimno cijenim mir koji naš novi dom pruža cijeloj obitelji, pa, osim što gasim sve aparate prije izlaska iz kuće, imam i policu osiguranja imovine u Croatia osiguranju kojom su nam osigurane i stvari u kućanstvu. Nikad ne znaš što se može dogoditi, a osiguranje mi pomaže da noću mirnije spavam - objašnjava Kobešćak.

Brigu za sigurnost svog doma prepustio je Croatia osiguranju, vjernom sponzoru i članu obitelji VK Jug. Najveća motivacija za dodatnom sigurnošću bilo mu je povećanje vlastite obitelji i nedavno rođenje sinčića Karla.

Rijeka, 210216. 
Vaterpolo utakmica TRVL 16. kolo izmedju VK Primorje i VK Jug. 
Na fotografiji: Vjekoslav Kobescak. 
Foto: Roni Brmalj / Novi List / CROPIX
CROPIX

- Naravno da želiš tom malenom biću sve najbolje, bez obzira gdje se nalaziš. Pobrinuo bih se da mu ništa ne nedostaje ni u gradu, no sviđa mi se što će prve korake napraviti u sigurnosti našeg obiteljskog doma i što će se moći bezbrižno igrati u prirodi - govori trener najtrofejnijeg vaterpolskog kluba u Hrvatskoj.

Priznaje da se zaljubio u Konavle, jutarnju kavu na terasi okruženoj zelenilom i svoj vrt, prepun voća i povrća.

- Mir koji imam u svojem domu na početku i kraju svakog dana omogućuje mi da dobro funkcioniram i ostvarim maksimum na treninzima. Uživam u najboljem što Dubrovnik i Konavle pružaju za život i teško da bih mogao poželjeti išta više. Nadam se da ću ovdje ostati još dugo - zaključuje Kobešćak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:52