TRUDNOĆA

TRUDNOĆA JE AVANTURA

Često možemo čuti da je trudnoća najljepši period u životu svake žene, što je i istina.
 PROMO

Nakon prvog ushićenja od kad ste saznali da ste trudni brzo dolazimo u fazu gdje se javlja briga o djetetu, i ta pozitivna briga nažalost ili na sreću ostaje do kraja života. Kako tjedni trudnoće budu prolazili tako se i vaš fokus mijenja.

Prvo i najvažnije nakon testa za trudnoću je da se čuju otkucaji srca. Otkucaje srca najčešće čujemo sa 6. tjedna trudnoće, tada se počinju stvarati i oči, uši, nos, obrazi i brada. Kako plod bude rastao tako će se događati promjene i u majčinom tijelu. Razvoj bebe kroz tjedne trudnoće jedan je od najzanimljivijih i najkompleksnijih procesa u cijelom ljudskom organizmu, ali i u životu uopće.

Kako trudnoća bude odmicala tako ćete moći primijetiti da se simptomi trudnoće u većoj mjeri mijenjaju. U prvom tromjesečju jedan od najčešćih simptoma je mučnina, važno je da nađete svoj način kako se boriti s njom. Stručnjaci predlažu manje, češće obroke i unos dosta tekućine. Iscrpljenost i pospanost je također karakteristični za prvo tromjesečje, zato se nemojte forsirati, odmarajte koliko god možete.

Ulaskom 13. tjedan trudnoće prošli ste ono najkritičnije razdoblje, te ste službeno s 13. tjednom ušli u drugo tromjesečje trudnoće odnosno prekretnica kada većina žena iza sebe ostavlja mučnine, umor i iscrpljenost i ulazi u fazu u kojoj imate jako puno energije i elana. Iskoristite ovo pozitivno razdoblje u trudnoći jer će tjedni brzo proći nećete se niti okrenuti bit ćete u trećem, ujedno i zadnjem tromjesečju trudnoće koje za sobom nosi svoje izazove. Treće tromjesečje je vrijeme kad trebate pripremiti svoje tijelo, mozak i dom za novog člana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:06